Meghan over de toekomst van haar kinderen: ‘Hun familie heeft natuurlijk andere verwachtingen’

De Duchess doet een boekje open over de opvoeding van Archie en Lili.

Of Archie en Lili nou ‘prins’ en ‘prinses’ zijn geworden nu hun opa koning is, blijft een beetje dubieus. Maar hertogin Meghan hoopt vooral dat haar kinderen hun eigen weg kiezen, ondanks de verwachtingen van de royal fam.

Archie & Lili in de spotlights

Dat prins Harry en hertogin Meghan hun koninklijke taken hebben neergelegd, heeft grote gevolgen voor hun twee koters. Archie en Lili hebben nu een ‘normale’ Amerikaanse jeugd, in alle luxe, maar zonder verplichte fotomomenten, paparazzi voor de deur of royal titels. Toch zou moeder Meghan het helemaal prima vinden als haar kinderen later zelf besluiten om de spotlights op te zoeken, vertelt ze aan Variety. “Als ze graag de entertainmentwereld in willen, dan zou ik zeggen: ‘Leuk!’ Als ouder wil je dat je kinderen uitvinden welke dingen hen het gelukkigst maken.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Variety (@variety)

Familietradities

“Het zijn onze kinderen, natuurlijk, en ze zijn onderdeel van een nalatenschap en een traditie en een familie die andere verwachtingen heeft. Maar ik wil dat ze hun eigen weg uitstippelen. Als dat de entertainmentindustrie is, leuk. En ook: veel succes gewenst. Heel veel mensen zullen het er dan over hebben wat de deuren voor mijn kinderen heeft geopend. Maar je hebt er nog steeds veel talent en doorzettingsvermogen voor nodig”, vertelt Meghan aan het blad. Natuurlijk ligt een de toekomst van de 3-jarige Archie en de 1-jarige Lili nog lang niet vast. “We maken multidimensionale, interessante, aardige, creatieve mensen van ze. Dat zijn onze kinderen.”

Tijd met elkaar

Nu de kinderen zo jong zijn, vinden prins Harry en hertogin Meghan het heel fijn dat ze lekker thuis kunnen werken (dat is dus: podcasts opnemen, sportevenementen voorbereiden, miljoenen uitdelen en dergelijke). “We delen een kantoor. We werken vanuit huis, zoals veel mensen tijdens lockdown zijn gaan doen. Het geeft ons de kans om veel tijd met de kinderen door te brengen op dit speciale moment in hun leven. Deze tijd krijgen we nooit meer terug”, vertelt Meghan over haar gezinnetje.

“Ik maak het ontbijt en dan maken we de kinderen klaar voor de dag. We doen een hoop gezamenlijke telefoontjes en videobelletjes, maar we proberen ook onze energie te verdelen zodat we nog meer kunnen bereiken.” Vooral prins Harry heeft soms een rommelig schema, omdat hij veel met het VK communiceert. “Mijn man zit in een 24-uurs tijdzone. De helft van zijn leven wordt wakker terwijl de andere helft van zijn leven naar bed gaat.” Binnenkort leren we de Sussexjes nóg beter kennen, want Meghan hint erop dat de docuserie over haar en Harry zo goed als af is.

Bron: Variety | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws