Vier fouten met mascara waardoor je ouder kunt lijken

Niet altijd komt een likje mascara je uitstraling ten goede.

Een likje mascara kan wonderen doen voor een frisse blik. Maar dit verjongende effect gaat niet altijd op voor ons favoriete oogproduct. Door déze vier veelgemaakte fouten kan mascara ons juist ouder doen lijken. Het goede nieuws: ze zijn heel eenvoudig te voorkomen.

1. Je gebruikt oude mascara

Na opening is mascara helemaal niet zo heel lang houdbaar. Ongeveer drie maanden na het eerste gebruik is de kwaliteit van het product vaak al afgenomen. Dat betekent: meer klontjes, minder volume, meer bacteriën (yikes!). We hoeven je vast niet uit te leggen dat geklonterde mascara in je wimpers niet zo flatteus staat. Daarnaast kan het de aandacht leggen op de fijne lijntjes rondom je ogen. Vervang je mascara dus na ongeveer drie maanden. En zweer je al jarenlang bij hetzelfde merk? Probeer dan tóch eens een nieuwe formule uit. Er wordt razendsnel geïnnoveerd in de wereld van cosmetica, dus de kans is groot dat je langer plezier hebt van een nieuw type. Bevalt ’t niet, dan is je oude favoriet zo weer teruggevonden.

2. Je gebruikt geen wimperkruller

Een belangrijke stap om toe te voegen aan je beautyroutine: je wimpers krullen. Zo gepiept en het zorgt ervoor dat je wimpers niet meer gaan ‘hangen’ onder het gewicht van je mascara. Doordat je wimpers recht omhoog blijven staan, lijk je jonger en minder vermoeid – zie het als een easy, instant ooglift.

3. Je verdeelt de mascara niet evenredig

Een groot voordeel aan mascara is dat het in mum van tijd is aangebracht. Maar juist door het product wat zorgvuldiger te gebruiken, kun je jouw make-uplook naar een hoger niveau tillen. Gebruik niet te veel mascara tegelijk, maar bouw laagje voor laagje op. Hierdoor wordt het makkelijker om de mascara gelijkmatig over je wimpers te verdelen, wat zorgt voor een frissere blik.

4. Je verwijdert je mascara niet voldoende

Er kunnen heel wat watjes met make-upremover doorheengaan voordat je oog weer helemaal gereinigd is, maar belangrijk is het wél. Als er mascara achterblijft op je wimpers en je hiermee gaat slapen, kan dit leiden tot meer verstopte poriën, meer rimpeltjes en een doffe huid rondom de ogen. Dat gaat niet helpen om de eeuwige jeugd te behouden. Zorg er dus voor dat je mascara ’s avonds volledig is verwijderd met een milde reiniger voordat je aan je schoonheidsslaapje begint.

Bron: She Finds | Beeld: iStock

Laatste nieuws