Wil je zien: de onheilspellende trailer van The Crown seizoen vijf

Wij zitten nu al op het puntje van onze stoel.

Lees ook

We kregen afgelopen weekend al een eerste glimp van het nieuwe seizoen van The Crown te zien, maar nu is daar de volledige trailer. En als je ook al zo uitkeek naar de terugkeer van de royal dramaserie, dan kun je nu helemaal niet meer wachten tot 9 november.


Het rampjaar van de Queen

De Netflix-hit over de Britse royals is inmiddels aanbeland bij de jaren negentig. Een periode die zich heel goed leent voor een dramaserie, want drama was er destijds genoeg rondom de Queen & co. De trailer begint met een brandend Windsor Castle in 1992, het jaar dat Queen Elizabeth haar ‘annus horribilis‘ zou noemen. Brand, scheidingen, schandalen en een koningshuis in crisis – dat gaat géén rustig seizoen voor de royals worden.

Charles & Diana

Een grote rol is weggelegd voor Charles (Dominic West) en Diana (Elizabeth Debicki). In de trailer zien we een paar big moments, zoals het Panorama-interview van prinses Diana en de spectaculaire revenge dress die ze droeg nadat Charles bekend had overspel gepleegd te hebben. Ondertussen lijkt de Queen not amused met de moderne monarchie die haar oudste zoon voor ogen heeft. Is het al 9 november?

Ondertussen in het paleis…

Hoewel wij niet kunnen wachten om na een paar lange The Crown-loze jaren eindelijk weer verder te kijken, zijn de royals zelf niet zo blij met dit nieuwe seizoen. De kersverse koning Charles wordt er niet al te best in afgeschilderd, het beruchte interview van prinses Diana ligt heel gevoelig en Netflix blijft altijd onduidelijk over wat feit en wat fictie is. Het wordt nog even doorbijten voor de Windsors, want momenteel zijn de opnames voor het volgende seizoen in volle gang.

Beeld: © Netflix 2022


Laatste nieuws

Zie ook