Prins Harry toont zich kwetsbaar in gesprek over mental health

'Therapie heeft echt mijn ogen geopend', aldus de Duke.

Eerder deze week maakte prins Harry zijn allereerste verschijning sinds de uitvaart van zijn grootmoeder, Queen Elizabeth. Op Twitter deelde het bedrijf BetterUp al een kleine teaser over een verschijning va de prins als spreker bij hun congres, en nu weten we ook waar de hertog van Sussex het precies over heeft gehad met de aanwezigen.

Mental health

Het blijkt namelijk dat Harry zich in zijn gesprek met de BetterUp CEO’s ongewoon kwetsbaar heeft getoond. Nu weten we inmiddels wel dat de Sussex niet zoveel geeft om royal tradities en dergelijken, maar ook die stiff upper lip lijkt hij dus in Engeland achter te hebben gelaten.

In zijn eerste public appearance sinds we hem in rouwkostuum bij de uitvaart van wijlen koningin Elizabeth zagen, deed de prins namelijk een boekje open over zijn mentale gezondheid.

Therapie

Zo was hij er bijzonder open over hoeveel therapie hem geholpen heeft. “Beginnen met therapie heeft echt mijn ogen geopend. Ik leefde op de enige manier die ik dacht dat mogelijk was. Therapie heeft door die zeepbel heen geprikt”, aldus de prins. Een leven binnen the Firm gaat natuurlijk gepaard met een hoop verwachtingen – dat dat voelt als een ‘bubble‘ kan de gemiddelde royalty-watcher natuurlijk wel begrijpen.

Het gaat nu een stukje beter met de mental health van prins Harry, en hij heeft zijn roeping he-le-maal gevonden, vertelde hij verder. “Toen ik mijn weg vond naar coaching, barstte de volgende zeepbel. En opeens realiseerde ik me dat ik nu een geweldig begrip heb van mijn waarde. Ik ontdekte zelfvertrouwen waarvan ik niet eens wist dat ik het had.”

Interview met Meghan

Dit kwetsbare gesprek met de Duke of Sussex komt slechts enkele dagen na een groots interview met vrouwlief Meghan in het blad Variety. Hierin deelde zij onder meer hoe zij de periode na de dood van haar schoon-grootmoeder hebben meegemaakt.

“Het is een moeilijke periode geweest”, deelde ze. “Maar mijn man blijft altijd optimistisch en zei: ‘Nu is ze herenigd met haar echtgenoot.” Zelf denkt de Duchess of Sussex vooral met dankbaarheid terug aan de Queen. “Dat allereerste officiële bezoek samen met haar was heel speciaal. Ik prijs me gelukkig. En ik blijf trots dat ik een prettige warmte met de matriarch van de familie heb gehad.”

Het vergaat de Sussexjes duidelijk goed daar in Montecito – nu nog wachten tot ze ons een kijkje behind the scenes geven in hun langverwachte docu.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws