‘De royal family hoeft niet wakker te liggen over die docu van Harry en Meghan’

Kunnen we net als bij Oprah shocking onthullingen over The Firm verwachten? Volgens insiders hebben de Sussexjes het juist ergens anders op gemunt...

Na het schokkende en spraakmakende interview met Oprah vorig jaar hielden de Windsors hun hart vast: zouden prins Harry en hertogin Meghan met hun aanstaande Netflix-documentaire wéér de vuile was buitenhangen? Volgens Sussex-kenner Omid Scobie hebben de Britse royals ditmaal niets te vrezen: Harry en Meghan hebben een ander doelwit gekozen.

Docu op komst

Een precieze datum is er nog steeds niet, maar afgaande op de vele publiciteit rondom Meghan Markle kunnen we heel binnenkort de langverwachte documentaire van de Sussexjes op Netflix zien staan. De docu gaat over het ‘liefdesverhaal’ van Harry en Meghan, maar lange tijd werd gedacht dat het ook een soort Oprah 2.0 zou worden: een reeks onthullingen over het leven binnen de paleismuren, waarbij de royals er niet al te best vanaf komen. No worries, zegt Omid Scobie, koningshuisverslaggever en biograaf van de Sussexes, jullie hebben dit keer niets te vrezen.

Ander doelwit

De documentaire én de ook nog te verschijnen memoires van prins Harry zouden volgens Scobie geen aanval op de Royal Family bevatten, maar wel de Britse (roddel)pers op zijn nummer zetten. “Hoewel er lange tijd (ten onrechte) werd gezegd dat de aangekondigde Netflix-documentaire en memoires een bron van aanvallen op de Royal Family zouden zijn, zullen beide projecten zich in werkelijkheid vooral richten tegen de Britse pers”, schrijft Scobie in Yahoo! News.

Dat de Sussexjes nog altijd woedend zijn op de Britse roddelbladen, blijkt wel uit een nieuwe rechtszaak die prins Harry onlangs is gestart tegen Daily Mail en Mail on Sunday, samen met andere bekende namen als Elton John en Elizabeth Hurley. De beroemdheden beschuldigen de roddelkranten onder andere van privacyschending. “Hij ziet hier een groter doel, hij hoopt dat hij een positieve verandering in het medialandschap teweeg kan brengen”, vertelt een bron aan Scobie.

December?

Berichten over wanneer de docu van Meghan en Harry verschijnt, wisselen nogal. Oorspronkelijk stond de release gepland voor december. Een perfecte timing voor royaltyliefhebbers, die dan net het nieuwste seizoen van The Crown hebben kunnen kijken. Er klinken echter ook geluiden dat ofwel de Sussexes ofwel Netflix zelf de documentaire pas in 2023 willen uitbrengen. Zo zou er nog meer tijd zijn om de inhoud aan te passen, nu het overlijden van de Queen de royal zaken weer in een ander daglicht heeft geplaatst. We wachten (on)geduldig af!

Bron: Yahoo! News, Marie Claire US | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws