George Clooney over huwelijksaanzoek Amal: ‘Het was een ramp’

Het had zó uit een romcom kunnen komen, het desastreuze aanzoek aan Amal.

George Clooney had tot in de details gepland hoe hij voor zijn Amal op één knie zou gaan, maar op het moment suprême ging het even mis. Te gast bij The Drew Barrymore Show vertelt de acteur voor het eerst zijn eigen romcom-verhaal.

Wat doet die ring hier?

Als expert op het gebied van romantische gebaren had George helemaal uitgedacht hoe hij DE vraag zou gaan stellen aan Amalback in 2014. “Het was een ramp. Ik had het gepland, helemaal gepland”, vertelde de sexiest man alive-winnaar deze week bij Drew Barrymore. “Ik wilde de ring geven tijdens het liedje Why Shouldn’t I. Ik had de ring in een la gelegd en vroeg [Amal] of ze een aansteker kon pakken – we hadden een kaarsje aan, maar die had ik uitgeblazen zodat ze een aansteker zou moeten halen.” We zien al waar dit misgaat…

“Ze zag de ring in de la liggen en haalde hem eruit. ‘Er ligt hier een ring’, zei ze, alsof iemand die hier drie jaar geleden had laten liggen…Ik zat al op een knie”, vertelt George. “Het liedje speelt. We weten precies hoelang het aanzoek duurde door de playlist. Ze zei geen ja tot Goody Goody, terwijl het de bedoeling was dat we daarop al zouden dansen. Ze bleef maar ‘Oh my God’ zeggen.”

She said…

Een paar nummers later komt het er dan ein-de-lijk uit. George vertelt dat hij Amal ‘smeekte’ rekening te houden met zijn oude botten omdat hij niet langer op een knie kon blijven zitten. “Ze zei ‘Oh, ja’ en toen ‘Ja’. Godzijdank. Het is me gelukt.”

Eerste ontmoeting

In de show vertelt George Clooney ook over zijn eerste ontmoeting met zijn latere vrouw. “Mijn agent, Byan Lourd, belde me en had Amal net ergens ontmoet. Ze had gezegd dat ze met een vriendin naar Como zou gaan. Dus hij belde me op en zei: ‘Er komt een meisje naar je huis en je gaat met haar trouwen’,” vertelt George na. “Ik zei: ‘Idioot, je weet dat dat niet gaat gebeuren. Maar daar kwam Amal en we bleven de hele nacht praten en ik begon haar brieven te schrijven. Met pen en papier.” Een lieve gewoonte die George en Amal nog altijd hebben. “We schrijven nog steeds brieven en laten die achter op het kussen.”

Rechtstreeks uit een romcom, we zeiden het toch?

Bron: Elle US, The Drew Barrymore Show | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws