‘Koning Charles’ besmeurd met taart door activisten

Het wassen beeld van Camilla bleef ongeschonden.

De activisten van milieuorganisatie Just Stop Oil hebben de smaak goed te pakken. Eerder deze maand gooiden ze nog soep over een Van Gogh-schilderij en nu namen ze koning Charles te grazen. Alhoewel, zijn wassen beeld in Madame Tussauds in London was het mikpunt. De activisten gooiden taart in het gezicht van het beeld om zo een statement te maken.

Koning

Op Twitter gaat nu een video rond van de actie. Hierop is te zien dat een jongeman en -vrouw een taart in het gezicht van het beeld van de koning smeren. Ze dragen een t-shirt met daarop de tekst ‘Just Stop Oil’. De groep vraagt nu al enkele weken de aandacht met ludieke acties omdat ze willen dat de Britse regering alle nieuwe olie- en gasvergunningen stopzet. De jonge activisten zijn gearresteerd, zo laat de Metropolitan Police weten.

Bekladden

Twee weken geleden gooiden twee leden van de milieuorganisatie nog een blik tomatensoep op de Zonnebloemen van Van Gogh in de National Gallery in Londen. Vorige week was warenhuis Harrods de klos en bekladden de activisten een vitrine van de luxewinkel. Waarom het wassen beeld van koning Charles dit keer het mikpunt was, is niet helemaal duidelijk. Gelukkig bleef wassen-Camilla ongeschonden.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws