Oh my: King Charles deelt filmpje van zijn wandelende wekker

Hemeltje, zo wordt de koning dus wakker!

Helemaal klaar met het eentonige geluid van je wekker? Be like Charles en laat je gewoon uit je slaap schrikken door een doedelzakspeler onder je raam. De King mag dan wel de monarchie willen moderniseren, déze traditie mag blijkbaar blijven.

Snoozen is geen optie…

His Majesty’s Pipe Major

Net als zijn moeder Queen Elizabeth voor hem, heeft King Charles nu zijn eigen doedelzakspeler in dienst. Zijn taak? Een niet te missen deuntje spelen als het tijd is om op te staan. Op Twitter en Instagram deelt de Royal Family nu dat de Pipe Major zijn weg heeft gevonden naar de tuin van Clarence House, de woning van Charles en Camilla. Die worden dus voortaan zó gewekt (zet wel even het geluid aan, dan ben je zelf ook meteen wakker).

Royal traditie

Misschien is het voor de buren dan weer niet zo’n feest dat King Charles heeft besloten deze traditie in ere te houden, maar zij kunnen zich troosten met het feit dat de Piper pas om 9 uur ’s ochtends begint met spelen. Geen gekke tijd om je nest uit te komen, toch?

De Royal Piper is in het leven geroepen door koningin Victoria, die ontdekte dat de markies van Breadalbane een Personal Piper had. Ze vond dat zo’n enig accessoire dat ze er onmiddellijk ook een regelde, om niet scharrig af te steken bij een markies. Een tijdje liepen er zelfs meerdere persoonlijke muzikanten rond in het paleis: ook de moeder van koningin Elizabeth, Queen Elizabeth the Queen mother, had haar eigen doedelzakspeler die desgewenst een deuntje kon spelen.

Voormalig Royal Piper Gordon Webster, die in de jaren negentig zijn longen uit zijn lijf blies, zegt: “Het is de ultieme baan voor een doedelzakspeler. Omdat de Queen niet van steeds dezelfde liedjes houdt, had ik er zo’n 700 tot 800 op mijn repertoire. Die kende ik allemaal uit mijn hoofd, want als doedelzakspeler speel je niet van bladmuziek.” Charles kan dus rekenen op zo’n twee jaar lang elke dag een ander deuntje als ochtendgeluid. Een radiowekker is er niets bij!

Bron: Twitter, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws