Love de look: prinses Sofia hangt de hertogin uit

Wanneer zelfs een veiligheidshelm je fabulous staat...

Eens kijken, hoe staat het hertogdom er eigenlijk bij? Naast prins en prinses van Zweden zijn Carl Philip en Sofia ook hertog en hertogin van Värmland. Deze week neemt het koninklijke koppel een kijkje in ‘hun’ stukje land.

Hertog & hertogin van Värmland

Het gezin van prins Carl Philip, de enige zoon van de Zweedse koning, zit gebakken als het om hertogdommen gaat. Zelf is hij hertog van Värmland, zijn oudste zoon prins Alexander mag zich hertog van Södermanland noemen, middelste zoon prins Gabriel draagt de titel hertog van Dalarna en babyzoon prins Julian is hertog van Halland. Samen met zijn prinses/hertogin Sofia reist hij wat af om al die stukjes Zweden te verkennen.

Beeld: ProShots

En dan bedoelen we ook écht verkennen, want zelfs de windmolens van Värmland werden vanbinnen geïnspecteerd door de hertog en hertogin. Waardoor we leerden dat prinses Sofia er altijd beeldig uitziet, of ze nu een tiara of een veiligheidshelm op haar hoofd heeft.

Royal fashion

Beeld: ProShots

Verder kleedde de hertogin zich fashionable doch comfy in een monochrome wijde pantalon, een gebreide sweater en een lange mantel, gecombineerd met een cognackleurige hak voor dat herfstige accent.

En is Sofia nou met blonde haarverf in de weer geweest?

prinses Sofia
Beeld: ProShots

Carl Philip en Sofia zijn ook vandaag nog in Värmland. Tijdens hun bezoekje houden ze zich bezig met sociale inclusie, duurzame productie en hernieuwbare energie (vandaar die windmolens dus) – een prima prioriteitenlijst om je hertogelijke verplichtingen weer af te vinken. On to the next!

Bron: New My Royals | Beeld: ProShots, Kungahuset

Laatste nieuws