Exclusief! Monique Westenberg: ‘Ik gun mezelf een leuke nieuwe partner’

'We hebben beiden gezegd dat we elkaars grote liefde zijn, maar ook dat het tussen ons niet meer werkt.'

Na een turbulent jaar voelt Monique Westenberg (44) zich sterker dan ooit. Nee, zij en André Hazes zijn niet meer samen, maar hebben een fijne vorm gevonden als papa en mama. “We houden van elkaar, maar we beseffen ook dat het als stel niet werkt,” vertelt ze aan Beau Monde.

Heel nieuw mens

Onrustig was het zeker de afgelopen jaren voor Monique. Media suggereerden meermaals dat zij en André na hun laatste breuk weer samen waren. Hoe zat dat echt? “We zijn niet meer samen geweest. André is vorig jaar september naar het buitenland gegaan om aan zichzelf en zijn verslavingsgevoeligheid te werken. Er viel een last van mijn schouders, want wat zou onze zoon door deze stap een andere toekomst krijgen. Toen hij terugkwam, stond er een heel nieuw mens voor me”, vertelt Monique in gesprek met Beau Monde. Tijdens een gezinsvakantie kon ze zien dat het echt beter ging met de vader van haar kind, maar een toekomst als stel zit er niet meer in.

Grote liefde

“We hebben beiden gezegd dat we elkaars grote liefde zijn, maar ook dat het tussen ons niet meer werkt,” legt Monique uit. “Er is te veel gebeurd en we hebben een ander toekomstperspectief. Ik ben op de helft van mijn leven en wil die tweede helft gewoon rust voelen en het fijn hebben. We houden van elkaar, maar ik denk dat de vorm die we nu hebben gevonden – als papa en mama – ons alle drie veel meer brengt. Stel dat we wél weer iets met elkaar waren begonnen en het werkt wederom niet. Dan moet je je kind opnieuw teleurstellen, dat willen we hem niet nog een keer aandoen.”

‘Hoe moet ik gaan daten?’

Een nieuwe liefde zoeken, daar stond Moniques hoofd de afgelopen maanden niet naar. “Nu ik weer wat meer rust heb, denk ik weleens: oké, er zal in de toekomst vast een andere man in mijn leven komen,” vertelt de beauty. De vraag is alleen hoe. “Maar hoe moet ik gaan daten? Zie je mij al ergens op een terras zitten met iemand? Dan staan er meteen foto’s met enorme koppen in de roddelbladen. Ik krijg niet eens de kans om kennis te maken met een man.”

“Ik gun mezelf wel een leuke nieuwe partner, en ik gun het André ook; iemand bij wie we stabiliteit, veiligheid en rust vinden. En ik hoop vooral dat we het dan ook leuk met elkaar kunnen hebben, zoals ik bij mijn ouders en hun nieuwe partners heb gezien – dat wil ik ook voor onze zoon. André en ik zullen voor altijd met elkaar te maken hebben, we worden opa en oma van dezelfde kleinkinderen. Hoe fijn is het dan dat je op deze manier met elkaar om kunt gaan? Ik besef nu dat het zo heeft moeten zijn, het universum heeft andere dingen voor mij in petto.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Monique meer over het turbulente afgelopen jaar, roddels en juicekanalen, haar kinderwens en haar toekomst (al dan niet met leuke nieuwe partner). Vanaf woensdag 2 november overal verkrijgbaar!

Interview: JILL WAAS | Foto’s: DARIO & MISJA | Styling: JIHANE EL HADDAR / DIANA THEYS| Visagie: EVA VAN ZOEST / GEEN BLUF

Laatste nieuws