Monique Westenberg: ‘Als er iemand is die nooit de media heeft opgezocht, ben ik het’

'Ik krijg het verwijt dat ik mediageil ben en dat ik het opzoek.'

De media hebben haar de afgelopen jaren geen seconde met rust gelaten. Plaatste ze een liefdevolle foto van haar hond, dan las ze de sensatiekop: ‘Nieuwe liefde voor Monique’. Zette ze een zeldzaam familiekiekje met ex-geliefde André Hazes online, dan werd ze beticht van ‘mediageilheid’. Hoewel haar handen soms jeukten om te reageren, hield Monique wijselijk haar mond (‘Ik heb een gladde rug’). In Beau Monde doet ze één keer haar verhaal.

Geen realityserie

In de media gingen veel indianenverhalen rond over André en Monique. Zo zouden ze hun bruiloft aan het plannen zijn geweest voor een nieuwe realityserie… “Ja joh, dat was allemaal zo’n onzin,” vertelt Monique aan Beau Monde. “Het is ook helemaal geen realityserie, maar een docu over Andrés afgelopen jaren. Toen ze twee jaar geleden begonnen met draaien, heb ik meteen aangegeven niet zichtbaar in beeld te willen. Het zou immers over zijn carrière gaan. Dat liep allemaal wat anders. Uiteindelijk is het een mooie, pure docu geworden, en toen hij mij vroeg hierin eerlijk mijn verhaal te doen, heb ik ‘ja’ gezegd. Verder heb ik geen camera gezien en zijn wij nooit gevolgd. We beseffen al te goed dat onze zoon en zelfs onze kleinkinderen deze docu terug zullen blijven zien. Zo kijkt kleine André nu ook de docu over zijn opa.”

Alles wordt opgepikt

Alles wat Monique online post, lijkt te worden opgepikt. Wordt ze daar niet gek van? “Ik verwonder me er wel over, ja. Ik krijg het verwijt dat ik mediageil ben en dat ik het opzoek. Maar als er iemand is die nooit de media heeft opgezocht, ben ik het. Ik post wel op social media, dat is mijn leven, maar ik zeg helemaal niets. Na onze Amerika-reis heb ik één post gedaan waarin ik heb gereageerd op alle verhalen: dat het me zo verbaast dat heel Nederland ervan uitgaat dat wij een stel zijn en weer zouden gaan trouwen. Ik heb daarin duidelijk gezegd dat het allemaal lulverhalen zijn en dat we niet samen zijn. Maar om de een of andere reden is die post niet op- gepakt en is daar overheen van alles bedacht door media en juicekanalen, dat als waarheid wordt aangenomen,” vertelt Monique.

“En dan wordt er gezegd: ‘Monique geeft signalen af.’ Ik suggereer helemaal niks! Ik heb één keer duidelijk gezegd hoe het zit. Ik hoef me toch niet elke keer naar Nederland toe te verantwoorden?”

Juicekanalen

Zelf volgt Monique niet wat de juicekanalen over haar schrijven, al krijgt ze weleens iets toegestuurd. “Soms denk ik ook: kom eens een bak koffie drinken en ga het gesprek met me aan. Ik denk dat je dan heel anders over me praat. Als je zo lelijk kunt doen over anderen, denk ik dat je zelf behoorlijke issues moet hebben. Iemand die in liefde leeft en gelukkig is, doet zoiets niet.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Monique meer over het turbulente afgelopen jaar, roddels en juicekanalen, haar kinderwens en haar toekomst (al dan niet met leuke nieuwe partner). Vanaf woensdag 2 november overal verkrijgbaar!

Interview: JILL WAAS | Foto’s: DARIO & MISJA | Styling: JIHANE EL HADDAR / DIANA THEYS | Visagie: EVA VAN ZOEST / GEEN BLUF

Laatste nieuws