OMG: schrijfster van Bridget Jones hint op nieuwe film

'Ik hoop echt dat het gaat gebeuren.'

Fans van Bridget Jones opgelet! Helen Fielding, schrijfster van de Bridget Jones-boeken en films, heeft bevestigd dat ze aan de slag is gegaan met het verhaal van een vierde film. Naar eigen zeggen ‘hoopt’ de auteur dat de vierde film er gaat komen, zo vertelde ze in het weekblad Radio Times.

Comeback

Het is alweer zes jaar geleden dat we voor de laatste keer konden genieten van Renee Zellweger als de iconische Bridget Jones in de film Bridget Jones’s Baby. Velen dachten dat dit het einde van de reeks was. Tot deze week. Helen Fielding hintte namelijk in gesprek met Radio Times op een mogelijke comeback van de enige echte Bridget Jones.

Mad About the Boy

Het gesprek over een mogelijke nieuwe film kwam tot stand toen aan Helen werd gevraagd of het publiek Bridget Jones zou terugzien in een verfilming van haar roman Mad About the Boy, die ze in 2013 heeft geschreven. En wat blijkt? De schrijfster is er klaar voor om de roman te verfilmen in een gloednieuwe Bridget Jones-film.

Nog niks honderd procent zeker

“Ja, ik ben ermee bezig en ik hoop echt dat het gaat gebeuren”, liet Helen weten aan Radio Times. Toch is er volgens de schrijfster nog niks honderd procent zeker. “Elke film die gemaakt wordt is een wonder. Het is echt moeilijk om goede films te maken. Maar ik zou het graag op het scherm willen zien.” Fingers crossed dus dat we binnenkort een nieuwe Bridget Jones-film kunnen verwachten!

Bron: RTL Nieuws, Radio Times | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws