Say what? Koning Charles vroeg ooit zijn nicht ten huwelijk

Doen ze niet zo moeilijk over binnen de koninklijke kringen.

Lees ook

Tja, royals zijn net gewone mensen. Maar soms ook echt helemaal niet en daar smullen we alleen maar van. Alhoewel er af en toe ook iets naar buiten komt waar je eigenlijk alleen maar vraagtekens bij kunt zetten als buitenstaander/onderdeel van het klootjesvolk.

Het is geen nieuws dat koning Charles er een onstuimig liefdesleven op nahield. Maar naast de veelbesproken scheiding van prinses Diana en zijn affaire met Camilla Parker Bowles, is er ook een ander opmerkelijk detail over zijn leven naar buiten gebracht. Voordat hij met een van de meest geliefde prinsessen ter wereld in het huwelijksbootje stapte, deed hij namelijk nog een aanzoek aan een andere vrouw.

Robert Lacey onthult in zijn boek Battle of Brothers dat het gaat om Amanda Knatchbull. Een naam die waarschijnlijk niet gelijk een belletje doet rinkelen, maar dit is dus zijn nicht. Nou ja, zijn achternicht. Maar dat maakt het niet echt minder dubieus.

Maar… waarom?

Waarschijnlijk blijf je nu met één vraag achter: Waarom? Lacey stelt dat Knatchbull en Charles het altijd goed met elkaar konden vinden. Er zou sprake zijn van een goede vriendschap en wederzijds respect. Dat vond Charles’ oudoom Lord Mountbatten, de opa van Knatchbull, genoeg aanleiding om Charles aan te sporen om zijn kleindochter een huwelijksaanzoek te doen, helemaal omdat de kroonprins niet echt opschoot met het vinden van een bruid.

Amanda Knatchbull had echter helemaal geen zin in een leven als royal en wees Charles keihard af. Het feit dat Charles letterlijk haar familie is, speelde bij de afwijzing dan weer geen rol. Bijzonder, laten we het daar op houden.

Just royal things

Het is voor royals trouwens niet eens uitzonderlijk dat er binnen de familie getrouwd wordt. Ook kroonprins Hamdan van Dubai trouwde met een nicht. Een echte, directe nicht zelfs. Het huwelijk tussen de prins en Sheikha Sheikha Bin Saoed Bin Thani Al Maktoum werd in 2019 voltrokken.

Bron: Cosmopolitan, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook