Meghan over Brits inburgeringsexamen: ‘Ik weet nog dat ik dacht: oh mijn hemel’

'Dat inburgeringsexamen is zo moeilijk!'

In de meest recente aflevering van haar podcast Archetypes, onthulde Meghan Markle dat ze nog niet zo heel erg lang geleden terug de boeken in moest duiken. Het Britse inburgeringsexamen stond na haar huwelijk met prins Harry namelijk meteen op haar te wachten. Toch was dit examen iets wat de hertogin naar eigen zeggen ‘erg moeilijk’ vond. 

Inburgeringsexamen

Na de verloving van Harry en Meghan in 2017 werd er al naar buiten gebracht door People dat Meghan na haar huwelijk van plan was om staatsburger van het Verenigd Koninkrijk te worden. Een mooie stap natuurlijk, alleen was het toch wat moeilijker dan gedacht. Wie namelijk staatsburger wil worden van het Verenigd Koninkrijk moet het zogeheten ‘Life in the UK‘-examen afleggen. Een examen met 24 meerkeuzevragen, waarbij de Duchess 75 procent moest halen om te slagen.

Samen met podcast-gast Pamela Adlon praatte ze over dit gevreesde examen, aangezien ze dit beide hebben moeten doorstaan. “Ik hoorde dat je net je burgerschap hebt gekregen! Een paar jaar geleden?”, vroeg Meghan aan Pamela. “Dat inburgeringsexamen is zo moeilijk!”, vervolgde ze. “Ik studeerde voor het examen, en ik weet nog dat ik dacht: ‘Oh mijn hemel’. Ik vroeg mijn man: ‘Wist je dit? Wist je dit?’, maar hij zei dan: ‘Oh, ik had geen flauw idee’.

Neutraal

“Ik denk dat ze het moeilijker voor je hebben gemaakt”, grapte Pamela. “Denk je dat?”, antwoordde Meghan lachend. Toch blijft de hertogin erg neutraal over het examen en is het niet duidelijk of ze het examen ooit heeft afgelegd. Er wordt vermoed dat dit niet eens het geval is geweest, aangezien je drie jaar in het Verenigd Koninkrijk moet wonen om als partner van een Brit in aanmerking te komen voor het staatsburgerschap. Meghan zou dit in de realiteit niet eens hebben gehaald, aangezien de Sussexjes hun taken als werkende royal binnen die drie jaar weer hadden neergelegd, en verhuisden naar Amerika.

Bron: HLN, People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws