Terug van weggeweest: zo draag je het tweedjasje anno 2022

Zo draag je de tweed-trend (zonder dat het je oud laat lijken).

Tweed is helemaal on trend dit najaar! Tweedjasjes worden in verband gebracht met chique Parisiennes, deftige dames een keurige Koninklijke Hoogheden, maar eerlijk is eerlijk, er hangt ook een wat stoffig imago aan het materiaal. Zó draag je de trend zonder dat het ‘ouwelijk’ wordt.

Tweed is terug

Op Instagram, op straat, op de runway en in de rekken van de kledingwinkels: opeens zien we tweed overal opduiken. De dikke wollen stof is deze winter weer helemaal modieus. Dat betekent dat het klassieke tweedjasje weer van zolder mag, maar ook wordt het materiaal nu veel gebruikt voor andere kledingstukken. Denk: minirokjes, jurkjes, oversized blazers, pantalons en korte tops.

Instant chic

Tweed zorgt wat ons betreft voor een chique look in een handomdraai, maar het risico bestaat dat het al snel te tuttig wordt. Een tweed mantelpak en een parelsnoer is leuk op zijn tijd, maar niet bepaald een outfitje om boodschappen in te gaan doen. Déze combi’s zijn dat wel.

Zo draag je het tweedjack

Mag het een maatje meer zijn? Door voor een oversized tweedjasje te kiezen, wordt je look al snel veel speelser, maar zeker niet minder elegant.

Houd het verrassend door voor een felle kleur te kiezen. Van felgroen tot hot pink, het tweed jasje vind je dit seizoen in nog meer kleuren dan de mantelpakjes van de Queen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Géraldine Boublil (@erinoffduty)

Schoenen en accessoires doen veel met je tweedjasje. Combineer hem met een eenvoudige, matchende riem, sneakers en zonnebril (als het weer het toelaat) voor een strakke look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Laetitia ☀️ (@sunshineforlaeti)

Of combineer tweed met dat ándere trendmateriaal: leer.

We kunnen de kunst van het tweed-dragen ook afkijken van de royals. De prinses van Wales combineerde haar vintage tweed jacket van Chanel onlangs met een wijdvallende zwarte pantalon, een leuk contrast met het nauwer aansluitende jasje.

De prinses van Wales kiest voor vintage tweed. Beeld: BrunoPress

We zagen de combinatie tweedjasje + spijkerbroek hierboven al vaker voorbijkomen, en ook de hertogin van Sussex stylet haar jacket op deze manier. Dé manier om chique, maar niet onbenaderbaar voor de dag te komen.

De hertogin van Sussex combineert haar tweedjasje met een spijkerbroek en een simpel wit t-shirt. Beeld: BrunoPress

Als een echte Parisienne droeg Meghan ook ballerina’s onder haar spijkerbroek, maar zoals we eerder zagen zijn sneakers ook geoorloofd als stoerder alternatief.

Klaar voor de winter

Wat ons nog blijer maakt met de terugkeer van tweed, is dat het zo’n lekker warme stof is. Daar komen we de winter dus fashionable én comfortabel mee door. Een laatste styling is om er een dunne wollen trui of jurk met col onder te dragen. Lopen we warm voor!

Bron: Who What Wear, ELLE | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws