Charles Spencer deelt ‘zeer ontroerende’ foto met zus Diana

Een prachtig, onbekend familiekiekje uit de oude doos.

Geen foto’s van vakanties of dinertjes, Charles Spencer gebruikt Instagram vooral om zijn familiegeschiedenis en de herinnering aan zijn zus Diana levend te houden. Dat doet hij deze week met een beeldschone, onbekende foto van de prinses.

Allerzielen

Afgelopen woensdag was het Allerzielen, ‘een dag om te denken aan de zielen van de mensen van wie je houdt, maar die er niet meer zijn’, aldus Charles, Earl Spencer en het jongere broertje van prinses Diana. Hij deelt daarom een familiefoto waarop hij te zien is met zijn vader, John Spencer, en zijn zusje, prinses Diana. “Een voor mij zeer ontroerende foto uit de zomer van 1989, toen er een feest op Althorp was om de 65ste verjaardag van mijn vader eerder dat jaar te vieren.”

De prinses staat er prachtig op in een glanzende one-shoulder dress. “Een heel mooie foto”, wordt en masse geschreven onder de post. Ook valt Charles’ volgers op hoeveel hij in zijn jonge jaren leek op zijn neefje, prins William, nu. “De Spencer-genen zijn goed te zien!”

Liefdesverhaal

Wie dol is op familiegelijkenissen en -verhalen, zit goed bij Charles Spencer. Elke week trekt hij wel weer een nieuwe foto uit de archieven om meer te vertellen over zijn (verre) voorouders. Zo deelde hij onlangs het heerlijke liefdesverhaal van zijn grootouders, Ruth en Maurice Roche (de overgrootouders van prins William en prins Harry).

“Dit zijn Ruth en Maurice Roche, Baron Fermoy, op hun trouwdag in 1931. Mijn grootmoeder was een concertpianist en was opgeleid aan het conservatorium van Parijs. Ze had eigenlijk een aantal dates met mijn oudoom Frank. Frank zei tegen haar: ‘Je moet eens kennismaken met mijn tweelingbroer, Maurice – hij is veel leuker dan ik’. ‘En’, vertelde mijn grootmoeder me, ‘dat was hij inderdaad!'”

Bron: People, Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws