Zo ziet de moeder van koningin Letizia eruit

Ooit een wat verlegen vrouw, nu een trotse royal oma die gezien mag worden.

Ooit nieuwslezeres, nu koningin van Spanje: Letizia’s leven klinkt soms als een real life sprookje. Maar ook haar moeder lijkt nu een royal transformatie door te maken. De eens zo schuchtere Paloma Rocasolano is steeds vaker het schitterende – en schandaalvrije – middelpunt van de aandacht.

Paloma Rocasolano

De Spaanse royals mogen hun handjes dichtknijpen met Paloma Rocasolana. De moeder van koningin Letizia en grootmoeder van prinsessen Leonor en Sofía is ‘zo lekker gewoon gebleven’ en juist dat wordt gewaardeerd. Geen corruptie, overspel of andere schandalen aan deze kant van de familie, Paloma toont zich vooral als een liefhebbende oma. Tuurlijk heeft de roddelpers het weleens op haar gemunt, maar dan gaat het vooral over haar nieuwe liefde, met wie ze zo gezellig op een Madrileens terras zat te keuvelen, of over de cosmetische behandelingen waarmee de 70-jarige nog wat jaartjes van haar leeftijd afsnoept.

Paloma Rocasolano bij de uitreiking van de Prinses van Asturië-prijs, oktober 2022. Beeld: BrunoPress

Paloma was negentien jaar oud toen ze met Jesús José Ortiz trouwde, een jaar later verwelkomde ze haar eerste dochter, Letizia. Daarna volgden nog twee meisjes, Telma en Érika. Net nadat Letizia in het huwelijksbootje was gestapt met haar eerste man, Alonso Guerrero, besloten haar ouders om te gaan scheiden. Dat was een aantal jaar en nóg een scheiding later wel een dingetje, toen Letizia opeens als royal verloofde in beeld kwam.

Doen alsof

Bij de koninklijke bruiloft van Letizia en (toen nog kroonprins) Felipe, zaten haar ouders eensgezind naast elkaar in de kerkbanken. Allemaal schone schijn, want in werkelijkheid was de band tussen Paloma en Jesús behoorlijk bekoeld en had Letizia’s vader al jaren een nieuwe partner. Die op verzoek van de bruid trouwens helemaal niet op de royal wedding mocht komen…

Discrete dame

Hoewel de vader van Letizia zich eenmaal tot een televisie-interview liet verleiden, vlak voor de bruiloft, staat Paloma vooral bekend om haar discretie. Een fijn gegeven voor een koninklijke familie die geen schandvlekje meer kan hebben. De laatste tijd lijkt de moeder van de koningin wel steeds meer te groeien in haar rol als royal oma van prinsessen Leonor en Sofîa. Steeds vaker zien we haar bij koninklijke aangelegenheden om er ook meteen een leuke familiedag van te maken. Pareloorbellen in en gáán.

Bron: Vanitatis | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws