De lovende woorden van Harry en Meghan over hun drie honden

'Het zijn emotionele hulphonden.'

Lees ook

We weten allemaal dat de drie hondjes een belangrijk onderdeel van het gezin zijn in huize Sussex. Al eerder vertelde prins Harry dat hij ‘vijf kinderen’ had, waarin hij doelde op Archie, Lili en zijn drie honden. En dat ze gelukkig zijn met hun trouwe viervoeters blijkt wel weer. Het koppel praat namelijk met veel liefde over hun huisdieren. 

Emotionele support

De drie extra ‘kinderen’ die Harry benoemde tijdens een videogesprek met de winnaars van de WellChild Awards, waren zijn drie honden Pula, Guy en Mia. “Met z’n drieën rennen ze elke dag achter eekhoorns aan”, vertelde hij toen. “Maar het zijn ook emotionele hulphonden – als ze zich gedragen”, vervolgde hij.

Meghan adopteerde voor haar koninklijk huwelijk haar reddingsbeagle Guy. Na het huwelijk van Meghan en Harry adopteerde het stel de zwarte labrador Pula en in 2021 maakte ze hun gezin compleet met reddingsbeagle Mia. Tijdens de adoptie van hondje Mia legde dierenrechtenadvocaat Shannon Keith uit hoe het contact tussen hen is ontstaan. “De hertogin belde me persoonlijk”, liet ze toentertijd weten.

Pup Bogart

Dat Harry en Meghan een grote liefde hebben voor honden, dat is wel zeker. Zo adopteerde Meghan haar eerste pup Bogart in 2012 op advies van niemand minder dan talkshow host Ellen DeGeneres. Jammer genoeg moest Meghan haar trouwe viervoeter in 2017 achterlaten in Amerika – vanwege strenge huisdierwetten van het land – toen ze naar Engeland verhuisde voor haar grote liefde. “Bogart is een klein reddingsmormel en is negen maanden oud. Hij is schattig”, vertelde Meghan in 2013 aan BuzzFeed. “Ellen DeGeneres was er toevallig toen ik naar pups keek, en zij vertelde me dat ik hem mee moest nemen. Dus dat deed ik.”

Bron: Us Weekly | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook