IT’S SHOWTIME! Beau Monde bij de lancering van SkyShowtime

Lees ook

Er vielen woorden als on-Nederlands en sensationeel. De lancering van streamingdienst SkyShowtime ging afgelopen donderdag niet onopgemerkt voorbij. De rode loper bij het Transformatorhuis van de Amsterdamse Westergasfabriek werd platgelopen door sterren, influencers en pers. Beschermd door paraplu’s en een rode loper-overkapping maakten ook buitenlandse celebs kennis met het herfstige Nederlandse weer. Maar terwijl het buiten koud en nat was, stapten we door een regenboogkleurige tunnel binnen in de zinderende SkyShowtime World. 

De zoon van Tom Hanks

Het event, met Alex Zane als host, introduceerde het aanbod dat het komende jaar op SkyShowtime in première gaat en sprak met acteurs van nieuwe series, waaronder Rebecca Romijn (model met Nederlandse roots) en Ethan Peck (kleinzoon van Hollywood-legende Gregory Peck) van de serie ‘Star Trek: Strange New Worlds’, en met Jake Lacy (die verwende jongen uit ‘The White Lotus’) en Colin Hanks (heel duidelijk een zoon van Tom) van de serie ‘A Friend of the Family’. In een talkshow-setting vertelden zij en collega’s over de nieuwe series en zagen we previews van deze en andere releases. 

Colin Hanks bij de SkyShowtime European launch event. Foto: Tim P. Whitby/Getty Images for SkyShowtime)

Dansen met de Minions

We verheugen ons nu al op de serie ‘The Tulsa King’, waarin Sylvester Stallone een uitgerangeerde maffiabaas speelt en op de genoemde, waargebeurde serie ‘A friend of the family’ over een man die (meerdere malen!) de dochter van zijn vrienden wist te ontvoeren. Verder staan er filmreleases op de planning van bekende blockbusters zoals de nieuwste ‘Downton Abbey’, ‘Top Gun’ en ‘The minions’. Die waren trouwens ook present op het lanceringsfeestje waar ze de dansvloer onveilig maakten samen met Anna Drijver, Georgina Verbaan en Carice van Houten. En hé, daar had je ook de dino’s van ‘Jurassic Park’, een andere Showtime-klassieker. Jammer dat Tom Cruise niet even kwam overvliegen, al stonden er wel ‘Top Gun’-simulatie games klaar en kon je à la Maverick een ritje op zijn motor maken. 

TULSA KING. Foto: Brian Douglas/Paramount+. © 2022 Viacom

Nog meer streaming? Is dat nou nodig?

Natuurlijk hebben we in Nederland al een ruim aanbod aan streamingdiensten (Netflix, Videoland, NPO Plus, HBO Max, Disney Plus etc.) maar SkyShowtime biedt toch weer nieuwe en andere content (van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios en Peacock). Hoor je liever titels? Wat denk je van de oude bekenden ‘Dexter’, ‘Halo’, ‘Fast & Furious’, ‘Ray Donovan’ etc. En natuurlijk die al genoemde nieuwe series (plus nog een heleboel andere titels) die de komende maanden langzaam maar zeker online gaan komen.

Laat de regen maar met bakken uit de hemel komen. Wij hebben voorlopig weer genoeg te bingen op de buis.

Tekst: Marique de Vries | Beeld: Tim P. Whitby/Getty Images for SkyShowtime)

Laatste nieuws

Zie ook