Kate Middleton verschijnt in rood bij rugby-match

De prinses van Wales liet zich dit weekend weer van heur sportiefste kant zien. Kate verscheen namelijk bij de kwartfinales van de Rugby League World Cup, waar zij handjes kwam schudden en keuvelen met zowel kinderen als sporthelden. En dat alles in stijlvol rood op rood.

Rugby

Met haar stijlvolle kledingkeuzes, perfecte coupes en elegante postuur is Catherine misschien niet de eerste persoon die je op het rugbyveld verwacht. Maar Kates aanwezigheid bij de match tussen Engeland en Papoea-Nieuw-Guinea dit weekend is eigenlijk niet zo vreemd.

Al in februari werd Kate namelijk aangewezen als de nieuwe beschermvrouwe van de Rugby Football Union, waarmee zij het stokje overnam van prins Harry. Toen liet de prinses van Wales zich direct op haar sportiefst zien.

kate rugby
Beeld: Brunopress

Klassiek rood

Dit weekend zagen we Kate echter niet terug in zo’n koninklijk sportpakkie. Welnee: de Princess of Wales verruilde haar sneakers voor een stel klassieke heeled boots, een lange rode mantel en een matchende coltrui met plooirok in wijnrood.

Beeld: BrunoPress

Style-experts UFO No More weet de lange mantel van Kate te duiden als een exemplaar van royal favoriet Alexander McQueen. Het is niet de eerste keer dat Kate de mantel draagt, en geef haar eens ongelijk: de lipstick-rode jas staat de prinses prachtig. Vorige week ging de prinses ook al op monochroom à la Máxima, en ze heeft de smaak duidelijk te pakken.

Onder de jas spotten kenners een gloednieuwe coltrui in wijnrood van Gabriela Hearst, met een heerlijke ton sur ton midi-plooirok van Boden Kristen. Maak de boel af met een stoel goede suède haklaarzen et voilà. Klassieker Kate dan dit wordt het haast niet.

Sportief bezoekje

De Rugby League World cup is op dit moment in full swing, en daar gaan nogal wat evenementen mee gepaard. Zowel de absolute top van de herenteams, als de vrouwen-league en de rolstoel-divisie spelen namelijk allen hun kampioenschappen. Wie weet gaan we Kate de komende tijd dus nog vaker langs de lijn zien bij enkele rugby-matches.

Bron: UFO No More, Hello magazine | Beeld: Proshots, Brunopress

Laatste nieuws