Kerst met Kate: Princess of Wales start nieuwe kersttraditie

Zou Kate ook opnieuw zelf van zich laten horen?

De kerstperiode is voor de redactie van Beau Monde altijd een waar feestje aan royal nieuwtjes. Van kerstige familiefoto’s tot speeches: de afwisseling tussen koninklijke allure en huiselijke gezelligheid bij de royals zien we graag. Vorig jaar was daar opeens het grote nieuws dat Kate Middleton speciaal voor de kerst een uniek concert in Westminster Abbey zou leiden – maar nu maakt de prinses van Wales daar een heuse traditie van!

Kerstconcert

Begin december vorig jaar verscheen Kate in kerstig rood bij Westminster Abbey. Hier zou zij het bijzondere evenement Royal Carols: Together at Christmas hosten. Maar wat bleek? Kate was niet alleen deel van de organisatie. Welnee: de toenmalig hertogin liet namelijk horen dat zij ook zélf een aardig moppie kon spelen.

Het evenement werd vastgelegd en met de feestdagen uitgezonden op de Britse tv, zodat heel het land kon genieten van het kerstconcert.

Herhaling

En dat bleek zo’n succes te zijn, dat de royals het dit jaar nog eens dunnetjes overdoen. Op 15 december stroomt de Abbey weer vol met een selectie royals én een hoop burgers die zich op enige manier hebben ingezet voor hun vaderland. Dat kan zijn als vrijwilliger, werk voor liefdadigheidsorganisaties, als hulpverlener of bijvoorbeeld in een rol bij het leger. Het doel? “De vreugde vieren die we kunnen halen uit menselijke connecties.” Helemaal conform de kerstgedachte dus.

Nóg een talent?

We hebben het al eens eerder gezegd: la Middleton is een absolute alleskunner. Van een vlekkeloos royal carrière tot sportprestaties en een mooi deuntje ten gehore kunnen brengen op de piano – Catherine draait er haar hand niet voor om.

Toen de aankondiging van de tweede editie van het kerstspektakel via Twitter een prachtige tekening van Westminster Abbey toonde, lieten royal fans al gauw van zich horen. Zou Kate hier heel stiekem ook nog eens een bijzonder talent als kunstenaar tonen?

Dit blijkt echter niet het geval. De kunstenares achter de prachtige illustratie is namelijk Aurelie Baudry Palmer, die via haar Instagram een volledige versie van het werk deelt. “Het is zo’n eer om op deze manier onderdeel te zijn van dit evenement en ik ben ontzettend dankbaar voor deze geweldige kans”, schrijft zij.

Elizabeth

Het kon natuurlijk niet anders of er wordt bij het concert ook stilgestaan bij wijlen koningin Elizabeth. Tijdens de dienst zal er ruimte zijn om haar bijzondere nalatenschap te eren. “Deze principes worden gedeeld en uitgedragen door de inspirerende gasten die uitgenodigd zijn ter erkenning van hun tomeloze inzet om degenen om hen heen te helpen”, aldus het Britse hof.

We moeten dus nog éven geduld hebben tot het kerstconcert. Qua voorpret hebben we in elk geval vast een verzoeknummertje: zou Kate zich durven wagen aan een koninklijke interpretatie van Mariah Carey’s ultieme kersthit? De kans is klein, maar met Kate hebben we inmiddels geleerd om nooit nooit te zeggen.

Bron: People, HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws