Minnares oud-koning Juan Carlos vertelt: ‘Ik was bang te eindigen zoals Diana’

Corinna Larsen klapt uit de school over de schandaleuze Spaanse koning.

Juan Carlos, de omstreden oud-koning van Spanje, verdween een aantal jaar geleden helemaal uit beeld. Nu trekt zijn voormalige minnares wéér een blik schandalen open.

Corinna & The King

In de podcast Corinna & The King doet Corinna zu Sayn-Wittgenstein-Sayn, ook wel bekend als Corinna Larsen, een boekje open over haar jarenlange relatie met Juan Carlos, de voormalige koning in Spanje. Juan Carlos de kwam de afgelopen jaren behoorlijk in opspraak door corruptieschandalen, maar ook vanwege zijn notoire ontrouw. De podcast wordt niet alleen goed beluisterd om te horen wat Corinna over haar ex-minnaar te zeggen heeft, maar ook omdat zij momenteel een rechtszaak tegen de voormalige Spaanse koning heeft lopen. Puur toeval, volgens de podcastmakers.

Als getrouwd

Juan Carlos en Corinna leerden elkaar in 2004 kennen tijdens een jachtpartij voor miljonairs. Hoewel de Deens-Duitse zakenvrouw zich niet wilde inlaten met de 26 jaar oudere royal rokkenjager, viel ze toch voor zijn charmes. “Hij belde me tien keer op een dag. Hij stuurde bossen bloemen en brieven. Ik kreeg honderden brieven, allemaal met de hand geschreven,” vertelt ze in de podcast. Ze bouwen samen een leven op. “Ik heb me nog nooit zo getrouwd gevoeld als met de Spaanse koning. Het voelde alsof hij echt mijn echtgenoot was,” aldus Larsen. Dat Juan Carlos al jarenlang een koningin aan zijn zijde had, was volgens Corinna ‘omdat het moest.’

Ook viel het Corinna tijdens haar relatie op dat haar minnaar er vreemde financiële gewoonten op nahield. “Hij keerde blij als een kind terug van zijn reizen. Dan had hij tassen vol geld bij zich. Ik vroeg dan wel: ‘Mijn god, waar heb je dat vandaan?’ Het antwoord was dan altijd: ‘Oh, dat heb ik van een vriend gekregen.’ Dat was een situatie die volkomen normaal was.” Hun affaire werd bekend toen Juan Carlos in 2012 zijn heup brak, terwijl ze samen in Botswana waren.

Miljoenen euro’s

Een paar jaar later treedt Juan Carlos af én verbreekt Corinna hun relatie. Een besluit dat haar, vrij letterlijk, duur komt te staan. In de podcast vertelt ze dat de voormalige koning de geheime dienst gebruikte om haar te bespioneren en om 65 miljoen euro van haar terug te krijgen, een bedrag dat Juan Carlos haar ook cadeau deed.

Corinna Larsen heeft momenteel een rechtszaak lopen tegen de oud-koning. Ze eist een contactverbod en een financiële compensatie voor de wraakacties van Juan Carlos, waardoor ze lange tijd in angst leefde. “Hij accepteerde niet dat ik niet aan regels voldeed. Het gevolg is wel duidelijk. Op een dag eindig je dood in een tunnel. Net als destijds prinses Diana.”

Bron: NOS, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws