Kates bijzondere verzoek voor kunstige kerstkaart

Had jij dit detail al gespot?

Maandag schreven we al over de nieuwe kersttraditie die de Princess of Wales aan het neerzetten was: een royally approved kerstconcert in de Westminster Abbey. Dit kondigde het Britse hof in stijl aan met een prachtig kerstig kunstwerkje van de Abbey van de hand van kunstenares Aurélie Baudry Palmer. Zij deelt nu het ontroerende verzoek van Kate om één klein detail aan de kaart toe te voegen.

Kerstconcert

Na het grote succes van het Royal Carols: Together at Christmas vorig jaar, heeft de prinses van Wales dit jaar opnieuw besloten om een groots kerstconcert in de iconische Abbey te organiseren. Op 15 december stroomt de Abbey weer vol met een selectie royals én een hoop burgers die zich op enige manier hebben ingezet voor hun vaderland, met als doel om ‘de vreugde te vieren die we kunnen halen uit menselijke connecties’.

De aankondiging van het evenement vond, zoals dat tegenwoordig gaat, plaats via social media. Hier zagen we een mystery hand een prachtig aquarel-werkje neerzetten van de Abbey. Waar royal fans nog speculeerden of dit stiekem Kate herself was die haar verborgen tekentalenten tentoonstelde, bleek Londonse kunstenares Aurélie Baudry Palmer achter het ontwerp te zitten.

Detail

Natuurlijk is er tijdens het concert ook ruimte voor een eerbetoon aan wijlen koningin Elizabeth. Ook in de uitnodiging was er een bijzonder zoete nod naar de overleden monarch te zien: als laatste detail zien we namelijk hoe Baudry Palmer twee kleine corgi’s aan het tafereel toevoegt.

Bijzonder verzoek

Nu doet Baudry Palmer wel vaker werk op aanvraag en is de Abbey niet het eerste gebouw dat zij vastlegt. Maar toen dit verzoek bij haar binnenkwam, wist zij eerst niet wie er precies achter de aanvraag zat, onthult zij in gesprek met People. 

Het lieve detail met de viervoeters was bovendien een bijzonder verzoekje vanuit de royals zélf, legt ze uit. “Dat was een laatste toevoeging na wat feedback. Toen ze het uiteindelijke kunstwerk zagen, suggereerden ze dat ik ze toevoegde”, deelt de kunstenares.

Al met al kostte de uitnodiging slechts een dag of drie om in elkaar te zetten, onthulde zij bovendien. “Het was lovely om het allemaal samen te zien komen.” Couldn’t agree more!

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws