De verlovingsring van Grace Kelly had nogal een prijskaartje…

Prins Rainier vond de ring te klein voor een vrouw van het kaliber van Grace Kelly.

Sommige juwelen zijn zo uniek dat ze eeuwen later nog steeds tot de verbeelding spreken. Eentje daarvan: de peperdure verlovingsring van Grace Kelly.

Twee poging

Kerstmis 1955 ging Rainier van Monaco op zijn knieën voor Grace Kelly, in haar ouderlijk huis in Philadelphia. Naast zijn eeuwige liefde bood de prins de filmster een ‘lintring’ van Cartier, bezaaid met diamanten en robijnen. Omdat Rainier de ring bij nader inzien te klein vond voor een vrouw van haar kaliber, kwam er in januari 1956 een vervangend exemplaar: een platina kunstwerk van wederom Cartier, met een smaragd geslepen kleurloze diamant van 10.47-karaat, geflankeerd door twee kleinere diamanten. (Ring één werd niet ingeruild, maar bleef ook eigendom van Grace – God bless you, Rainier!)

Een stukje geschiedenis

Omdat Grace Kelly, later prinses Gracia van Monaco, haar ring nooit afdeed, is hij te zien in verschillende films, waarvan ‘High society’ met Bing Crosby en Frank Sinatra, de bekendste is. Grace droeg haar ring tot haar dood in 1982, toen ze om het leven kwam bij een tragisch ongeval. Het sieraad is sindsdien nooit meer gedragen, ook niet door haar twee dochters, Stéphanie en Caroline. Hij is eigendom van de familie Grimaldi en ligt ergens in Monaco in een kluis.

Wat is er nu zo bijzonder aan dit juweel? Met een waarde van vier miljoen euro is het de duurste Europese royal ring. Ook is dit de meest gekopieerde verlovingsring wereldwijd. Vele vrouwen, ook bekende popjes als Amal Clooney, Jennifer Lopez en Kim Kardashian, lieten zich inspireren door de emarald cut van de ring.

Van de saffier van Diana & Kate tot de diamanten van Napoleon & Sisi…nog veel meer iconische juwelen schitteren je toe in Beau Monde 11/2022. Nu overal verkrijgbaar!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws