Dit zijn de beroemde exen van popdiva Cher

De diva heeft een lijst exen waar menig celeb nog een puntje aan kan zuigen.

Cher heeft net een kersverse vent aan de haak geslagen, die bij het grote publiek misschien niet zo bekend is. Maar het pop-icoon heeft een lange lijst wereldberoemde exen. We zetten de grootste namen op een rij, en vertellen je precies wat de popdiva zélf over al deze heren heeft gezegd – van vurige flings tot serieuze relaties.

Kersverse vlam

Om maar even in het hier en nu te beginnen voor we direct in het verleden duiken: de meest recente man aan Chers arm is de 36-jarige producer Alexander Edwards. Binnen Hollywood geen onbekende, want hij datete al eens eerder met model Amber Rose, en dat was dan weer de ex van niemand minder dan rapper Kanye West – die op zijn beurt gescheiden is van Kim Kardashian.

Na enkele paparazzi-kiekjes van het stel samen, bevestigde Cher zelf al snel de opbloeiende romance via Twitter.

Risico’s

Wanneer fans hun zorgen uiten over hoe oprecht deze nieuwe vlam is, stelt Cher: “Zoals we allemaal weten…ik ben niet van gisteren, en wat ik zeker weet is dat er geen garanties zijn. Elke keer dat je een keuze maakt, waag je een kans. Ik heb altijd risico’s genomen. Het is WIE ik ben”, stelde de zangeres.

En dat risico’s nemen? Dat kun je wel zeggen. Van R&B-achtergrondzangeres naar absolute koningin van de autotune: in haar carrière heeft Cher vrijwel alles al eens geprobeerd. Maar ook op liefdesgebied heeft de zangeres niet stilgezeten.

De bekendste ex: Sonny Bono

Nog voor ze als een blok viel voor Sonny Bono, had Cher al de smaak te pakken. Zo deelde ze op zestienjarige leeftijd het bed met acteur Warren Beatty, vertelde ze in 1988 aan Playboy. Hierna volgde grote liefde Sonny Bono. Het was liefde op het eerste gezicht en de twee waren jarenlang getrouwd. Toch betekende dit niet dat hun relatie over rozen ging.

cher exen
Beeld: Brunopress

“Hij wilde niet dat ik opgroeide of dat ik vrijheid had. Ik mocht niets doen behalve werken”, legde Cher uit. Daarnaast steeg de roem haar man naar z’n hoofd, en ging hij van liefhebbende echtgenoot naar overspelige control freak. Op 26 juni 1975 kwam hun relatie definitief ten einde.

Rocksterren

Nog voor haar scheiding van Sonny Bono officieel rond was, besloot ook Cher rond te daten Slechts vier dagen na een definitieve scheiding van Sonny Bono, stapte de artieste in het huwelijksbootje met muzikant Gregg Allman van The Allman Brothers. Het blad Rolling Stone vatte hun romance treffend samen: “Tussen 1975 en 1977 maakten Cher en Greg Allman kennis, trouwden zij, scheidden ze, trouwden ze opnieuw, kregen ze een zoon, en brachten ze een album uit.” Wij vragen ons vooral af: waar vindt een mens hier de tijd voor naast een goede carrière?

Hierna was het al snel weer raak. In 1978 kwamen Cher en Kiss-frontman Gene Simmons elkaar bij toeval tegen. Van het een kwam het ander, en de twee vielen al snel voor elkaar. In een interview met People in 1979 omschreef de zangeres hun romance als ‘de beste relatie die ze ooit met een persoon gehad heeft’. Simmons zelf omschreef Cher in hetzelfde blad als zijn ‘eerste liefde’.

Rijtje acteurs

Vervolgens had Cher verschillende kortdurende relaties met acteurs. Eerst was daar Val Kilmer, met wie de popdiva tussen 1981 en 1984 een relatie had. Hierna datete ze kort met Mask co-ster Eric Stoltz, en mid-jaren ’80 heeft de diva het gezellig met niemand minder dan Tom Cruise.

Grote onbekenden

Na drie acteurs hield Cher het even voor gezien met de filmsterren. In plaats daarvan kreeg ze een relatie met filmproducent Joshua Donen. Hun romance was dusdanig serieus dat er een aanzoek volgde en hun bruiloft werd in een lokale krant zelfs al aangekondigd. Uiteindelijk bleef het huwelijksbootje aan wal en gingen de twee in 1986 uit elkaar.

Hierna volgt weer een onbekende naam: Cher wordt namelijk in één klap smoorverliefd op aspirerend acteur Robert Camilletti. Hij werkt op dat moment als barman en bagel-bakker, waardoor de tabloids hem al snel de naam ‘bagel boy’ geven. Het koppel vindt de liefde bij elkaar, maar kan de storm van media-aandacht uiteindelijk niet aan en gaat uit elkaar in 1989.

Bon Jovi-gitarist Richie Sambora

Maar de popdiva zit niet lang bij de pakken neer. In 1989 vindt zij namelijk een nieuwe liefde in Bon Jovi-gitarist Richie Sambora. Net zoals bij voorgaande rocksterren met wie Cher haar leven deelde, was ook deze relatie kort en intens en in 1990 is het alweer einde oefening voor het stel.

Hell’s Angel en auteur

Dat de smaak van Cher zich niet beperkt tot rocksterren heb je inmiddels vast wel door. Zo valt popdiva Cher in 2008 voor voormalig Hell’s Angel Tim Medvetz. Er leken zelfs wedding bells in hun toekomst te liggen, maar uiteindelijk gaan de twee ergens na 2012 definitief uit elkaar.

Van het ene uiterste ging de zangeres vervolgens naar het andere uiterste. Via Facebook leerde zij namelijk schrijver Ron Zimmerman kennen. Deze relatie hield uiteindelijk ook geen stand.

Nu is het dus kijken hoe lang het icoon en haar veertig jaar jongere vriend het met elkaar uithouden – voorlopig lijken ze in elk geval heel gelukkig met elkaar.

Bron: Nicki Swift, Daily Mail, Maclean’s, People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws