Koningin Máxima weer aan de veer

Hoeden waarvan je hoopt dat ze maar niet wegvliegen.

Ergens is een verenhoed als een tiara: enig om te zien, maar eigenlijk kom je er alleen als royal mee weg. Koningin Máxima maakt gisteren goed gebruik van dat gegeven met een nieuw exemplaar. Deze was best bescheiden, afgaande op Máxima’s vroegere verenpracht…

Bij een lunch met de Italiaanse president en zijn dochter liet koningin Máxima zien dat de veer nog altijd tot het koninklijke moderepertoire behoort. Van Modekoningin Máxima leren we dat het om een volledige nieuwe outfit gaat, maar eerlijk is eerlijk, het had ons ook niet verbaasd als de koningin dit setje tien jaar geleden ook al eens gedragen had. De hoed met veren is al twintig jaar een van Máxima’s go to hoofddeksels.

Beeld: BrunoPress

Je kan er ook alle kanten mee op, natuurlijk. Van een platgeslagen vogel (excuses voor de associatie) bij een bezoek aan de Keukenhof in 2009…

Beeld: BrunoPress

…tot een kunstzinnige ophoping bij de uitreiking van de Prix de Rome in 2013.

Beeld: BrunoPress

Wij zijn liefhebber van deze fantasievogel tijdens het staatsbezoek in India in 2019.

Beeld: BrunoPress

Veren in de vorm van een vogelnestje, álles kan op hoedengebied.

Koningspaar bij seminar over Indonesië. Beeld: BrunoPress

Het topstuk uit Máxima’s collectie verenhoeden blijft toch de volledige fazant die ze op haar hoofd zette bij het huwelijk van de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en prinses Stéphanie. Makkelijk om elkaar terug te vinden in het feestgedruis, toch?

Beeld: BrunoPress

Die drie lange veren voegde hoedenmaakster Fabienne Delvigne op speciaal verzoek van Máxima toe. En het hadden er meer kunnen zijn. “De kleur van de oorspronkelijke versie was eendengroen. Zij wilde hem in oker,” vertelt de designer in haar boek Fabienne Delvigne — Sublimating Through Difference. “Toen de veren via spoedbestelling uit het buitenland binnenkwamen, vond ik de natuurlijke kleur te donker en somber. Bij het verbleken verbrandden ze. Slechts drie veren kon ik redden en in een lichtere kleur verven.”

Bron: Vorsten, Koninklijke verzamelingen, Modekoningin Máxima, The Royal Insider | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws