Waarom het gerucht gaat dat Kate zwanger is van een vierde kindje

De prinses heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze een vierde spruit wel ziet zitten.

Eens in de zoveel tijd klinkt de speculatie onder royalty-watchers dat prinses Kate in blijde verwachting is. Catherine heeft er immers nooit een geheim van gemaakt dat ze een vierde wel ziet zitten. Het gonst nu weer van de zwangerschapsgeruchten, maar waarom eigenlijk? En met hoeveel korrels zout moeten we dit nemen?

Kates kinderwens

Als Prinses van Wales zet Kate zich in voor talloze goede doelen die met jonge kinderen te maken hebben. Het is een stukje charity dat helemaal bij haar past, want de prinses is dól op de allerjongsten. En als die werkbezoeken dan toch moeten gebeuren, dan het liefst naar kraamafdelingen, basisscholen, kinderopvangen of kleuterklasjes.

Prinses Kate op de kraamafdeling van het Royal Surrey County Hospital, oktober 2022. Beeld: BrunoPress

“Ik krijg er rammelende eierstokken van”, gaf Kate vorig jaar toe tijdens zo’n bezoekje. “William maakt zich altijd zorgen als ik kinderen van minder dan een jaar oud ontmoet. Dan kom ik thuis en zeg ik: ‘Laten we er nog eentje nemen.’”

Voor prins William is het gezin met drie kinderen compleet, maar hij weet dat het bij zijn vrouw nét even anders zit. Bij een bezoek aan een ziekenhuis vorige winter was Kate niet weg te slaan van een baby’tje. “Breng mijn vrouw alsjeblieft niet op nog meer ideeën!” zei William tegen de moeder van het kind, terwijl hij naar Kate grapte: “Neem haar niet mee naar huis!”

‘William is overtuigd’

Een royal insider verkondigde vorige maand aan Us Weekly dat prinses Kate haar echtgenoot nu heeft kunnen overtuigen. “Kate laat al een tijdje weten dat ze nog een baby zou willen. Ze heeft altijd vier kinderen gewild, en hoewel William oorspronkelijk blij was met drie, heeft ze hem nu kunnen overhalen.” Deze anonieme bron is er héél zeker van. “De vrienden van de prins en de prinses zouden niet verbaasd zijn als we begin volgend jaar een aankondiging te horen krijgen.”

Maar zijn wij ook overtuigd?

Met zulke uitspraken van Kate zelf én de ‘anonieme insiders‘ om haar heen, is het niet gek dat royalty-watcher de prinses nauwlettend in de gaten houden. Zien we misschien een ander kapsel (de royal truc om de aandacht af te leiden van een groeiend buikje), een voorzichtige bolling, of wordt er plotseling een afspraak afgezegd (Kate heeft eerder te maken gehad met heftige zwangerschapsmisselijkheid)? Eigenlijk is geen van die drie dingen nu het geval, maar de roddels zijn hardnekkig. Bijvoorbeeld omdat Kate recentelijk ‘lange, verhullende mantels draagt’ en ‘zo liefdevol een hand op haar buik houdt.’

De prinses van Wales in Scarborough, 3 november 2022. Beeld: BrunoPress

Dan denken wij toch: tja, het is november, het is niet vreemd toch dat je dan de lange mantels weer tevoorschijn haalt? En dat je die dichthoudt wanneer er een gure wind op steekt? Wat ons betreft geen overtuigend bewijs.

Daarnaast hebben sommige mensen het nog over een beginnende babybuik die te zien is bij de prinses. Maar zelfs met afgetrainde abs zoals Kate hoopt er natuurlijk iets op als je niet kaarsrecht in je stoel zit. Nog steeds niet overtuigd, het moge duidelijk zijn.

De prinses van Wales in Scarborough, 3 november 2022. Beeld: BrunoPress

En zeg nu zelf, het is maar de vraag of Kate en William zin hebben om weer luiers te verschonen terwijl ze het als kersverse prins en prinses van Wales behoorlijk druk hebben om de monarchie te vertegenwoordigen. Hun agenda voor komende tijd staat bomvol. Dus pas als de Walesjes opeens uit beeld verdwijnen, durven we misschien mee te speculeren…

Bron: US Weekly, Marie Claire US | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws