De weekendtips van Beau Monde

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Cheers to the weekend! Iedere zaterdag delen we onze tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Vintage pareltjes in Utrecht

 

Vintagefreaks, designliefhebbers, antiekaanbidders, verwoede verzamelaars en curiosakopers opgelet: dit weekend kunnen liefhebbers op zoek gaan naar mooie koopjes tijdens de Verzamel Jaarbeurs in Utrecht. Het is hier uitgebreid shoppen want de vier hallen van de Jaarbeurs zijn als vanouds gevuld met een grote collectie aan eyecatchers. Van mid century modern meubels tot vintage kleding, tot artdeco-verlichting tot pastelkleurige serviezen tot jaren tachtig games, zeldzaam vinyl en nog veel meer.

Cocktails in hartje Amsterdam

la maison pop up bar

Bij pop-up bar ‘La Maison by Rémy Cointreau’ bij Fosbury & Sons in hartje Amsterdam krijgen gasten de kans om cocktails te drinken uit unieke kunstobjecten. Op het menu? Een unieke ervaring gevuld met experience rooms, interactieve workshops, speciale thema-avonden en serving rituals gewijd aan Nederlands vakmanschap & creativiteit. Voeg hier heerlijke cocktails aan toe van Cointreau en Rémy Martin, een hapje eten van restaurant Triptyque, en de onmiskenbare stijl van kunstenaar Pablo Lücker in de Delfts Blauwe details. De pop-up bar is nog open tot en met 19 november, dus maak snel ruimte vrij in je agenda voor je bezoek. Een plekje kun je reserveren via maisonremycointreau.com.

Bezoekje aan The Crown

the crown malaga

Heb je het vijfde seizoen van The Crown al helemaal gebinged en wil je nu zélf een beetje koninklijk drama opzoeken? Dan kun je natuurlijk naar de UK – maar laten we eerlijk wezen: daar is het momenteel net zo grijs als in ons eigen kleine kikkerlandje. Als alternatief kun je je eigen The Crown-fantasie beleven in het Spaanse Málaga. De Australische tour uit 1983 die we in seizoen 4 te zien kregen was bijvoorbeeld gefilmd in de Spaanse regio. En eerder dit jaar werden de sterren van de serie gespot op een speedboot in de plaatselijke wijk San Telmo om een spannende scène te filmen voor het gloednieuwe seizoen. Reizigers kunnen zelf een cruise langs de kust ervaren door een zeil- en zwemcruise in Málaga te boeken op een catamaran, en zo in stijl te ontspannen op het dek of in de oceaan te duiken. Je moet je Mariah Carey-soundtrack wel even zelf verzorgen.

Shoppen voor de feestdagen

weekendtips

Mocht die vintage-beurs niet helemaal jouw scene zijn maar wil je wél een origineel cadeau voor de feestdagen in huis halen? Dikke kans dat je dan daadwerkelijk in de benen gaat om je cadeaus uit te zoeken. Warenhuis TK Maxx heeft namelijk onderzocht hoe wij het liefst onze cadeaus winkelen en wat blijkt? Slechts zes procent koopt hun cadeaus exclusively online. Wel zo handig dus dat je bij TK Maxx alles voor de feestdagen onder één dak vindt: van cadeaus tot fashion, van kids tot cosmetica, van homedeco tot sieraden. Welk cadeau sla jij dit weekend in?

Genieten in Hilversum

foodhall mout

Velen kennen Hilversum als dé televisie- en radiostad, maar er is zoveel meer. Je kunt hier ook zeer lekker eten bij veel, verschillende leuke adresjes. Een absolute aanrader is Foodhall Mout. Hier komen koks van over de hele wereld samen om je een bijzonder smakelijke multi-culti-culi beleving te bezorgen. Er heerst hier een heerlijk huiskamergevoel, dus je kunt lekker aanschuiven bij één van de lange tafels. Toch liever romantisch lunchen, borrelen of dineren? Kies dan voor een van de tweepersoonstafeltjes in de sfeervolle serre. Reserveren is niet nodig, behalve voor grote groepen – perfect voor een spontane stop in dé mediastad van Nederland dus!

Bankhangen

Heb je door het gure weer geen zin om eropuit te gaan? Snappen we! Installeer in dat geval jezelf lekker op de bank met een bak popcorn. Op Netflix is bijvoorbeeld deze week het langverwachte vijfde seizoen van The Crown uitgekomen. Disney+ zorgt daarnaast voor de nodige ziekenhuisdrama met alweer het negentiende (!) seizoen van Grey’s Anatomy.

Ga je liever voor een film? Morgen is het bloedstollende Tak3n te zien op RTL 7, en op Comedy Central kun je genieten van There’s Something About Mary – als je het luchtig wilt houden. Opties te over!

Beeld: iStock

Laatste nieuws