Gulle bui: King Charles trekt portemonnee voor paleispersoneel

Het valt wel mee met de Krenterige Koning...

Charles zou een Krenterige Koning worden, zo voorspelden alle royaltykenners. Eentje die van The Firm een zuinig, modern instituut zou maken. Maar nu trekt Zijne Majesteit toch de portemonnee. Een paar briefjes van honderd pond, anyone?

Royale bonus

De feestdagen staan voor de deur en King Charles is alvast in de cadeaustemming. Volgens The Sun deelt de monarch een leuke bonus uit aan al het paleispersoneel om hen door deze dure tijden heen te helpen – ook in het VK rijzen de prijzen namelijk de pan uit. Het gaat om een extraatje van tussen de 350 en 600 pond per persoon. Not bad voor iemand die als een Vrekkerige Vorst werd neergezet. Helemaal aangezien Charles het uit eigen zak belooft te betalen en er dus geen belastinggeld voor wordt gebruikt.

Wat betekent dat de Zuinige Zijne Majesteit al met al een aardig bedrag mag ophoesten. Er werken zo’n 500 mensen in Buckingham Palace, Balmoral en Windsor Castle. Daarnaast zijn er nog eens 100 personeelsleden werkzaam in Clarence House, de huidige residentie van Charles en Camilla. En dan hebben we het nog niet over de kerstpakketten gehad…

Goedmakertje

De koning had trouwens nog wel iets goed te maken met zijn personeel, want kort na het overlijden van de Queen kwam naar buiten dat veel stafleden per direct waren ontslagen omdat ze ‘overbodig’ waren geworden. Het gevolg: een hoop stampij in het paleis en een beeld van Charles als een nogal kille werkgever. Daar kan de King nu wat verandering in brengen, al is het mooi te laat voor degenen die hun biezen hebben moeten pakken.

Zuinige monarchie

Een zuinige monarchie, dat was lange tijd de visie van King Charles. Zo min mogelijk royals die betaald worden van belastingcenten, zoveel mogelijk paleizen die opengesteld worden als museum, een niet al te dure kroning…Het is nog te vroeg om te weten of die plannen werkelijkheid worden, maar de koning heeft al laten zien dat hij niet alléén maar de hand op de knip wil houden.

Bron: Hello! Magazine, The Sun | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws