Waarom de nieuwe broche van prinses Kate veel stof doet opwaaien

Zorgeloos je diamanten verjaardagscadeautje tonen? Vergeet 't maar!

De Prinses van Wales heeft haar rijkelijk gevulde sieradenkist te danken aan prinses Diana en Queen Elizabeth, maar haar nieuwste diamanten aanwinst zou weleens een verjaardagscadeautje van prins William zijn geweest. Al valt het shiny sieraad niet bij iedereen in de smaak, met name vanwege het prijskaartje…

 

Nieuwe oude broche

Afgelopen weekend waren de Britse royals aanwezig bij een plechtige dodenherdenking. Niet per se het moment om al je koninklijke glitter uit de kast te trekken, maar prinses Kate deed het subtiel met de pareloorbellen van prinses Diana én een gloednieuwe broche. Nieuw voor Kate bedoelen we dan, want het sieraad van Bentley & Skinner werd al in de jaren twintig van de vorige eeuw gemaakt. Honderd jaar later prijkt-ie op de mantel van Kate.

Beeld: BrunoPress

De Art Deco-broche is antiek en uniek, dus dat mag wat kosten. Volgens modeblog UFO no more werd het sieraad in januari dit jaar verkocht voor £14.500, omgerekend ongeveer €16.475. Aangezien de prinses in januari óók haar veertigste verjaardag vierde, is het volgens royaltywatchers misschien een cadeautje geweest van prins William, King Charles, Queen Elizabeth of de ook goed bedeelde familie Middleton.

Prijskaartje

Dat prijskaartje leidde wel tot wat ophef onder royaltywatchers. Cadeautje of niet, is het wel gepast om een peperduur nieuw sieraad te tonen in deze tijden (die al duur genoeg zijn zonder diamanten)? Elizabeth Holmes, kenner op het gebied van koninklijke mode, probeert de boel te relativeren. “We weten niet of de royals er echt duizenden ponden aan uitgegeven hebben, het sieraad kan ook in bruikleen zijn,” legt ze uit op Instagram. “Daarnaast valt deze prijs nog mee in vergelijking met de kosten van andere sieraden uit de koninklijke juwelenkist.”

Een koopje

Eerder deze maand oogstte de Princess of Wales juist lof met haar zéér budget-friendly oorbellen van Accessorize. Je weet wel, dat sieradenmerk waar je als tiener zelfs aan het einde van je kleedgeld nog terecht kunt.

De prinses eerder deze maand in Scarborough. Beeld: BrunoPress

Dit setje oorbellen ging over de toonbank voor slechts £1,50. Niet gek dat ze binnen mum van tijd waren uitverkocht, want zelden maakt Kate het zó betaalbaar om haar stijl te stelen. Helaas kunnen we niet allemaal een diamanten broche krijgen bij elke mijlpaalverjaardag…

Bron: Hello! Magazine, Instagram @eholmes, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws