Dit onverwachte advies kreeg Meghan Markle vlak voor haar huwelijk

En of ze het ter harte heeft genomen!

Lees ook

Vlak voor haar royal wedding kreeg Meghan Markle advies van een ‘zeer invloedrijke’ vrouw, zo vertelt de Duchess of Sussex in haar podcast. En die goede raad was dus níet om braaf alle paleisvoorschriften op te volgen.

Archetypes over activisten

In de nieuwste aflevering van haar podcast Archetypes heeft de hertogin van Sussex over het activisme – en over de kritiek die we vaak horen zodra vrouwen zich inzetten voor een goede zaak. Iets waar Meghan net als haar gasten, Jameela Jamil, Shohreh Aghadashloo en Ilana Glazer, ook mee te maken heeft gekregen. Maar stoppen met activisme? De Duchess denkt er niet aan. Al jarenlang zet ze zich in voor gelijkheid en female empowerment. Al voor haar bruiloft met prins Harry besloot ze dat stoppen met haar feministische activisme geen optie was.

Vlak voor de bruiloft

“Een paar dagen voor mijn bruiloft kreeg ik advies van een heel, heel invloedrijke en inspirerende vrouw, maar voor haar eigen privacy zal ik niet met jullie delen wie het was,” vertelt Meghan in de nieuwste podcastaflevering.

“Ze zei tegen me: ‘Ik weet dat je leven op het punt staat om te veranderen, maar geef je activisme alsjeblieft niet op. Geef het niet op, want het betekent zoveel voor vrouwen en meisjes.'”

Dan maar geen protocol

Een raad die Meghan ter harte nam, al was het paleis daar niet altijd van gediend. “Ik bleef dit werk voor vrouwen en meisjes doen, want het is van belang. Maar ook omdat [de vrouw] mij aanmoedigde om dit te blijven doen. De collectieve stem van ons allemaal waarmee we elkaar vertellen dat het ertoe doet, dat is misschien waar het om gaat. We vinden veiligheid bij elkaar. Maar we vinden ook kracht bij elkaar.”

Bron: People, Archetypes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook