Prinses Beatrix doet niet meer moeilijk over royal fashion

Twee keer dezelfde outfit naar hetzelfde event, moet gewoon kunnen, toch?

Hoewel we dól zijn op koninklijke mode, kunnen we er ook van genieten als de royals het eens lekker gewoontjes aanpakken. Naar hetzelfde event in dezelfde outfit? Prinses Beatrix doet er niet moeilijk over.

On repeat

Altijd maar iets nieuws dragen is al lang niet meer in de mode in koninklijke kringen. Combineer een jurk met een andere pump of een ander sieraad en je hebt zó weer een nieuwe look, laten koningin Máxima en prinses Kate regelmatig zien.

Ook prinses Beatrix lijkt regelmatig in haar eigen kledingkast te shoppen, want deze week verscheen ze op het gala van Stichting Dansersfonds ’79 in een outfit die ons wel heel bekend voorkwam…

Prinses Beatrix met de prijswinnaars van het Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79 in het DeLaMar in Amsterdam. Beeld: Brunopress/Patrick van Emst

In 2019 was de prinses namelijk óók bij het gala van Stichting Dansersfonds ’79 en straalde ze in exact dezelfde outfit. Het is dat het boeketje even vervangen moest worden, maar verder is het net alsof er geen drie jaren zijn verstreken.

Prinses Beatrix bij het Balletgala in 2019. Beeld: BrunoPress

Royal favoriet

Deze royal favoriet gaat al even mee, weet Modekoningin Máxima. De zwarte top komt nog uit de tijd dat Beatrix koningin was. Ze droeg hem voor het eerst in 2009 tijdens een staatsbezoek en we kregen hem ook te zien bij de bruiloft van de Zweedse kroonprinses Victoria en haar Daniel, op heel andere wijze!

Beatrix bij een gala voor de bruiloft van kroonprinses Victoria. Beeld: BrunoPress

Met een decennialange carrière als koningin en prinses heeft Beatrix ongetwijfeld een garderobe waar je u tegen zegt, dus we snappen maar al te goed dat ze zo nu en dan een oude parel opduikt. Tijdens het staatsbezoek van Italië aan Nederland vorige week koos de voormalige vorstin bijvoorbeeld ook voor een glitterjurk die ze ook al eens in 1992 (!) droeg. Moet kunnen toch, nu nineties fashion toch weer in de mode raakt?

Wij kunnen ons wel vinden in Beatrix’ aanpak: zo nu en dan een leuk gala meepakken om weer een van je vele avondjaponnen te kunnen dragen, it’s good to be a retired royal.

Bron: Modekoningin Máxima, Libelle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws