Zo zorg je voor een soepele overgang naar grijze lokken

Good to know!

Lees ook

Steeds meer vrouwen accepteren hun grijze haarbos voor wat het is naarmate ze ouder worden. Toch kan de transitie naar grijs haar een grote verandering zijn voor je uiterlijk. Geen zorgen! Gelukkig kun jij op déze natuurlijk manier overgaan op je grijze lokken.

Grijs haar

Allereerst moet het duidelijk zijn dat grijs haar niet ‘zomaar’ ontstaat. Als je haarzakje een haar produceert, staat je haarkleur vast. Mits je het verft natuurlijk. Maar naarmate we ouder worden, produceren onze haarzakjes van nature minder kleur, waardoor we langzamerhand grijs worden.

Alternatief

Het normaal uit laten groeien van je grijze haren is – laten we heel eerlijk zijn – een heel lang en traag proces. Iets waar je misschien niet op zit te wachten. Maar om je haar meteen helemaal grijs te verven, is ook niet heel erg verstandig. Gelukkig is er een alternatief om op een natuurlijke manier je grijze lokken te omarmen. Wij leggen je uit wat je moet doen.

1. Concealers

Als je begint te merken dat je grijs wordt, zie je dat meestal als eerste in de wortels van je haar. Zo kun je aan de scheidingslijn bovenop je hoofd zien waar je haarkleur ophoudt en je grijze manen het overnemen. Volgens auteur en oprichter van de Curly Girl Methode Lorraine Massey, is het doel in deze fase om de scheidingslijn te camoufleren.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je favoriete haar concealer pakken, dit mengen met een verfkleur en dit aanbrengen op je scheiding. “Ik stel voor om een kleur uit te kiezen die bij jouw haarkleur-toon past en deze te mengen met een concealer zonder siliconen”, aldus Massey.

2. Demi-permanente lowlights

Natuurlijk gaat concealer mengen met haarverf niet op de lange termijn werken tegen grijs haar. Je grijze haren groeien immers steeds verder uit, en dat gaat wel degelijk te zien zijn. Maar gelukkig is hier ook een trucje voor. Groeit je grijze haar duidelijk uit tot wat langere strengen, verf dan vooral níét je haar in een grijze kleur. Kies in plaats daarvan voor ‘demi-permanente’  lowlights. Deze manier is een stuk minder schadelijk voor je haar en zet de kleur gedurende dertig wasbeurten vast. Doordat de lowlights zich gaan mengen met je grijze kleur, zorgt dit voor een soepele overgang. En dat is nou juist wat je wil!

3. Laten groeien

Na de bovenste fases, moet je je haar laten groeien. “Zodra je grijze lokken – op een natuurlijk manier – ver genoeg zijn uitgegroeid, kun je de resterende kleur afknippen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een pixie cut of een bob”, aldus Massey. Let er wel op dat de lengte die jij wenst te hebben van invloed kan zijn op hoe snel de overgang naar grijs haar is. Bespreek dit dus altijd met je kapper.

4. Onderhoud

Als je eindelijk klaar bent met het kleuren en knippen van je haar om op een natuurlijk manier grijs te worden, zit er nog een ding op. Je wil je grijze manen natuurlijk op een verzorgde manier behouden. Als je je grijze haren bijvoorbeeld een langere tijd blootstelt aan de zon, dan is de kans groot dat je grijze kleur transformeert in een koperen kleur. En dat is nou net niet waar je op zit te wachten.

Ook hier heeft Massey een goede tip voor. “Zorg ervoor dat je geen producten gebruikt die sulfaten en siliconen bevat. Sulfaten kunnen de haarschubben uitdrogen en siliconen blijven aan je haar kleven, waardoor je grijze haar geel lijkt.” Naast deze tip, kan het ook gunstig zijn om je haar eens per week in te smeren met een toner. “Dit helpt om de botsende tinten te verzachten”, laat Massey weten.

Bron: Real Simple | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook