Dit lichaamsdeel mocht van de Queen niet op de foto

De topfotograaf onthulde een verrassende mededeling van de vorstin.

Tijdens haar meer dan zeventig jaar op de troon, is wijlen koningin Elizabeth vaak op de foto gezet door duizenden verschillende fotografen. En hoewel we al heel veel kiekjes van de Queen voorbij hebben zien komen, was er altijd een lichaamsdeel wat ze niet graag op de foto had staan. 

Topfotograaf

Veel fotografen hebben de eer gehad om de wijlen koningin te mogen fotograferen. Zo ook topfotograaf Rankin. Hij was een van de tien fotografen die het geluk had om Elizabeth te mogen fotograferen voor haar gouden jubileum in 2002. Een mooie kans natuurlijk, maar als fotograaf onthulde hij later een ietwat verrassende mededeling van de vorstin.

Empowerment

De topfotograaf vertelde in de podcast Tea with Twiggy dat toen de koningin binnenkwam, de kamer zich vulde met een golf van empowerment. “Ik heb nog nooit zo’n aura gevoeld”, vervolgde hij. “En ze was zó grappig vanaf het moment dat ze binnenkwam.” Maar toen Rankin vroeg of hij de Queen mocht fotograferen met een zwaard in haar hand, hield ze de boot af. “Ik hou niet van mijn handen”, vertelde ze. Vandaar altijd die handschoenen, misschien?

Favoriete foto

Toch betekende dit voor de topfotograaf niet dat zijn ‘big opportunity‘ in de soep was gelopen. “Het was echt briljant. Ik vond het geweldig”, vertelde hij. Daarnaast haalde Rankin de herinnering op dat hij de Queen vóór de shoot had zien lachen met een van haar lakeien. “Ik was in de troonzaal en liep door de gang. Ik kon haar en de lakei zien lopen. Ze waren beide aan het lachen, en ik dacht: ‘dit is iets wat ik wil vastleggen’.

En hoewel Rankin de koningin had gefotografeerd voordat de shoot begon, heeft het echter wel geloond. “Ik kreeg later een briefje waarin de curator zei dat mijn foto een van haar favorieten is – wat voor mij betekent: de favoriet van het paleis – omdat ze op mijn foto écht lacht.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws