Kate onherkenbaar in de krant: ‘Ze lijkt wel 15 jaar ouder’

De prins en prinses van Wales verschijnen vaak op de covers van tijdschriften en kranten. Zo verscheen Kate afgelopen week op de eerste pagina van het Britse dagblad Daily Mirror met een foto van Remembrance Day. Maar wacht eens even… Kate, is that you?

Op de cover

De voorpagina van de krant gaat momenteel viraal op het internet door de onherkenbare Kate rechtsboven in de hoek. Kate lijkt plotseling heel wat jaartjes ouder, waardoor mensen vinden dat het lijkt alsof de Daily Mirror een verouderingsfilter over de foto heen heeft gebruikt. En nee, er is geen sprake van wat ‘subtiele’ photoshopskills. Doordat de de grote, zwarte hoed van de prinses júíst wordt uitgelicht, valt haar ‘verouderde’ gezicht nóg meer op.

Een photoshop fail of een ongelukkige keuze? Het leidt in ieder geval tot een hoop verwarring. Zo zei iemand: “Iemand was jaloers op de prinses van Wales.” Ook zette een Twitter-gebruiker de coverfoto en de originele foto naast elkaar, waardoor te zien is dat het origineel er vele malen beter uitziet.

Reacties

“Wat hebben jullie gedaan met het gezicht van Catherine?”, reageert een Twitteraar. “De prinses van Wales ziet er ouder uit dan haar schoonvader, ouch!”, “Heeft Kate iemand boos gemaakt?” en “Ze lijkt vijftien jaar ouder op die voorpagina”, reageerden anderen.

Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk gaat de cover viraal. Ook in andere landen buiten het VK hebben mensen er hun mening over. “Zo’n publicatie is enorm respectloos tegenover haar. Ze wilde gewoon de gevallen soldaten herdenken. Niet afgebeeld worden als oud vrouwtje”, klonk het. De krant heeft verder nog niks laten horen.

Bron: HLN | Beeld: Brunopress, Twitter

Laatste nieuws