Huh? De prins van Wales is niet voor het Welsh voetbalelftal

Engeland vs. Wales, waar kiest de prins voor?

Hij mag dan wel de prins ván Wales zijn, maar William is niet de prins vóór Wales. In een luchtig gesprek met Elin Jones tijdens zijn bezoek aan de Senedd in Cardiff, kaartte de prins van Wales de kritiek aan die hij kreeg nadat hij zijn steun voor het Engelse voetbalteam uitte. 

Steun

Tijdens een rondleiding liet Jones trots haar voetbalmuts voor het nationale team van Wales zien aan William. “Ze spelen over een paar weken tegen elkaar, hè! Ik zal het je niet vragen”, zei ze tegen William. “Nee het is oké”, liet de prins van Wales weten. “Ik vertel iedereen dat ik beide landen steun. Ik steun Engeland al sinds ik klein ben. Maar ik steun het Welshe rugbyteam, en zo doe ik het.”

Rugby

“Ik verkies Wales boven Engeland als het gaat om rugby, maar daarvoor moet ik wel voorzichtig omgaan met mijn connecties”, liet William weten. Toch is de prins af en toe wel bang om zijn voorkeur te uiten. “Ik ben bang dat ik plotseling Engeland laat vallen als ik Wales steun, dat ziet er ook niet goed uit voor de sport. Ik kan dus niet één van de twee kiezen.”

Toernooien

Toch geeft de prins toe dat hij Wales altijd zal steunen gedurende het toernooi. “Ik weet dat het voor Wales heel erg belangrijk is. Toen ik opgroeide, haalde Wales de kampioenschappen niet.” Hier haakte Jones op in door te zeggen dat het team in haar jeugd altijd ‘verschrikkelijke resultaten’ behaalden “1958 was geloof ik de laatste keer dat ze meespeelden”, vertelde William. “Dus het is heel belangrijk.”

Een ‘goedmakertje’: zijn laatste post op Instagram voorzag prins William van een bijschrift in het Welsh. Je moet er als ‘prins van’ toch een beetje bij proberen te horen…

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws