Eindelijk weer een tiara voor prinses Kate

Haal de tiara's maar weer uit de kluizen!

Haal de allermooiste jurken, de strakste pakken en de mooiste tiara’s maar weer uit de koninklijke kluizen! Op 22 en 23 november komt de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa op staatsbezoek in het VK, waardoor prinses Kate de kans schoon ziet om eindelijk weer een van haar mooiste tiara’s op te zetten.

Staatsbezoek

Hoewel dit staatsbezoek het eerste staatsbezoek gaat zijn onder het koningschap van Charles, hebben de prins en prinses van Wales ook een erg belangrijke rol tijdens dit bezoek. Aan hen de taak om de president en zijn vrouw te verwelkomen namens koning Charles en te begeleiden naar de Horse Guards Parade, waar de president en zijn vrouw op een ceremoniële manier verwelkomd worden.

Staatsbanket

Toch is het moment suprême natuurlijk het staatsbanket. Naar verluidt wonen prins William en prinses Kate ook deze bijkomstigheid bij. En we weten allemaal wat dan de hoogtepunten van de avond zijn… De tiara’s natuurlijk!

Hoewel het koninklijk personeel op dit moment waarschijnlijk hun uiterste best doet om de mooiste blingbling tiara’s op te poetsen en de mooiste pakken en avondjurken uit de kast te trekken, zitten wij nú al op het puntje van onze stoel. Want waarin gaan we Kate bewonderen? En nog beter: welke tiara gaat de prinses dragen? Kate varieert maar weinig wat diademen betreft, maar misschien betekent een nieuwe titel ook een nieuwe tiara?

Tweede dag

En als je dacht dat de royals op de tweede dag konden uitrusten van het staatsbanket, heb je het mooi mis. Want ook op dag twee hebben ze een drukke planning voor de boeg. President Ramaphosa zal op de tweede dag samen met koning Charles op pad gaan om gezamenlijk een bezoek te brengen aan de koninklijke botanische tuinen van Kew, waar een aantal Zuid-Afrikaanse planten groeien, waaronder de nationale bloem van het land. Daarnaast gaan ze langs bij een biomedisch instituut en staat er daarna nog een ontmoeting met premier Rishi Sunak in de agenda.

Na een formeel afscheid met koning Charles, gaat de president op weg naar Guildhall, waar hij samen met de hertog en hertogin van Gloucester een banket gaat bijwonen. En dan, dan is het écht tijd om weer naar huis te vliegen. Talking about busy schedules

Bron: Vorsten | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws