Chic & stijlvol: een bar cart in je interieur

Wanneer 'gin' en 'design' in één adem genoemd worden, dan heb je natuurlijk onze aandacht!

Hoe chic is het om tijdens de feestdagen luxe cocktails te kunnen serveren vanaf een parel van een bar cart? Of om je allermooiste flessen uit te stallen op dit designmeubel? Doe ons ook maar zo’n classy thuisbar in de woonkamer!

Serveren in stijl

Wij zijn fan van de bar cart, zo’n stylish drankkastje op wielen waarin je al die mooie flessen en glazen kunt bewaren. Niet alleen is het een echte eyecatcher in je interieur, ook is je favoriete gin hiermee altijd binnen handbereik. En tijdens een borrelavond is de bar cart natuurlijk het stralende middelpunt.

Op welk exemplaar wij ons oog hebben laten vallen? Gin-merk Tanqueray heeft samen met het toonaangevende designhuis Thonet de klassieke S 179 nieuw leven ingeblazen. Wanneer drank- en designkenners samenwerken, dan levert dat natuurlijk een thuisbar op met een hoog wil-ik-hebben-gehalte.

Ervaringen delen met goed gezelschap én met stijl, dat is zowel de missie van Thonet als van Tanqueray. Niet gek dus dat de twee hun krachten besloten te bundelen, en het resultaat mag er wat ons betreft zijn.

Tanqueray x Thonet

Ook leuk om te vertellen tijdens je borrelavond: De S 179 is een bar cart met een verhaal. Het origineel werd in de jaren dertig ontworpen, waarschijnlijk door architect Mies van der Rohe. De bekroonde ontwerper Sebastian Herkner gaf er onlangs een nieuwe draai aan. “Tijdens het maakproces van de nieuwe S 179 was het voor mij heel duidelijk: de ziel van de klassieker moet behouden blijven. En toch gaat het om de creatie van een bar cart die past bij de huidige tijdgeest. De combinatie van traditie en innovatie zorgt vaak voor de meest tijdloze meubels,” aldus Herkner.

Het chromen frame is bijvoorbeeld precies dat van het origineel, maar de trolley is nu ook voorzien van het koningsgroen en het zilver dat zo kenmerken is voor Tanqueray. Matcht-ie meteen mooi bij je ginflessen!

Geniet, maar drink met mate. Ga naar www.drinkiq.com voor meer informatie.

Het enige nadeel? De limited edition bar cart van Thonet en Tanqueray is slechts beperkt en tijdelijk verkrijgbaar, dus je moet er snel bij zijn als je deze decembermaand ook de show wilt stelen met een chique thuisbar. Je kunt hem nu nog bemachtigen via www.tanqueray-thonet.com voor € 2.773.

Onderin heb je meer dan genoeg ruimte om al je flessen een mooi plekje te geven, en het oppervlakte dient als de perfecte bar om je lievelingscocktails te bereiden. Wij zien het wel voor ons, hoor: ‘Hé, lief, rol jij de bar cart nog eens onze kant op…’

Laatste nieuws