Prinses Kate keert terug naar haar geboortestad

Met een betekenisvolle stijlkeuze.

De Princess van Wales was weer een keertje terug in Reading, de stad waar ze is geboren. Niet om oude bekenden op te zoeken, maar om kennis te maken met een nieuwe gemeenschap. In stijl, zoals we van Kate gewend zijn.

Reading Ukrainian Community Centre

Prinses Catherine trok solo naar haar geboortestad om langs te gaan bij het Reading Ukrainian Community Centre, een plek van samenkomst voor Oekraïense families in het Verenigd Koninkrijk. Er worden onder andere koffie-ochtenden georganiseerd om Oekraïense vluchtelingen te helpen met het vinden van werk en woning en er w extra lessen gegeven aan jonge kinderen uit de gemeenschap.

En voor díe doelgroep hoef je Kate geen twee keer te vragen. Her Royal Highness steekt niet onder stoelen of banken dat ze liever een werkbezoekje aflegt met baby’s, peuters, kleuters en schoolkinderen dan met diplomaten of CEO’s.

De Princess of Wales in het Reading Ukrainian Community Centre met de 5-jarige Zlata Yeromenko. Beeld: BrunoPress

Maar ook met de aanwezige moeders sprak de prinses een troostend woordje. Zo vertelde ze moeder Galina, die eerder dit jaar met haar zoon en moeder uit Oekraïne vluchtte, dat het niet erg was dat ze in Kates bijzijn moest huilen. “Dat is heel begrijpelijk. Met alles wat je hebt doorgemaakt, is dat een heel natuurlijke reactie,” aldus Kate. “Ik zou willen dat wij meer konden doen,” zou de prinses meerdere keren gezegd hebben.

Beeld: BrunoPress

“Ik bewonder jullie moed. Jullie tonen zoveel veerkracht en ik ben overweldigd door hoe sterk jullie allemaal zijn,” liet Catherine weten aan de aanwezige families.

De prinses en haar Royal Foundation werken samen met Olena Zelenska, de First Lady van Oekraïne, om extra aandacht te vestigen op de mentale gezondheid van Oekraïners. De twee spraken elkaar eerder in het paleis.

Kleur bekennen

Van Máxima tot Letizia en van Queen Elizabeth tot Kate, al het hele jaar door zetten de royals hun outfits in om steun te betuigen aan Oekraïne. De prinses van Wales ging gisteren ook weer voor een subtiel staaltje flag dressing: een marineblauwe jurk met goudgele polkadots. Hij komt van LK Bennett, een van Kates favoriete merken, en is op dit moment in de uitverkoop.

Beeld: BrunoPress

Met die comfy camel coat zagen we Catherine eerder deze maand al. Hij komt van Max&Co, maar omdat Kate ‘m zo leuk promoot, is de wollen jas alweer een tijdje uitverkocht. De handtas gaat ook al even mee: Kate werd er voor het eerst mee gezien in 2012. Nieuwe én oude favorieten die maar weer eens prachtig samengaan.

Bron: Hello! Magazine, Sky News, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws