Huh? Hilary Duff is familie van Queen Elizabeth

Gaan we de Hollywoodster dan toch een keer zien op een familiereünie?

We kennen Hilary Duff natuurlijk allemaal als Lizzie McGuire, maar wist je dat de actrice ook bekendstaat als ‘America’s most royal celebrity‘? De actrice is namelijk verre familie van de Windsors. Ja, echt waar!

Royal celeb

In 2012 (!) werd al naar buiten gebracht door FindMyPast.com – die een onderzoek was gestart naar Amerika’s meest koninklijke celeb – dat de populaire actrice op dat moment dé Amerikaanse celebrity was die het nauwst verwant was aan koningin Elizabeth.

Onderzoek

Uit het onderzoek bleek dat een voorouder van de actrice met de naam Alexander Spotswood (1676 – 1740) een officier in het Britse leger was. Ook bleek deze Alexander de luitenant-gouverneur van Virginia én de tiende achterkleinzoon van koning Edward III (1312 – 1377) te zijn geweest.

Maar daar blijft het niet bij! De actrice is namelijk ook een afstammeling van Catherine Car, een vrouw waarvan verschillende historici denken dat zij de onwettige dochter was van voormalig koning van het Verenigd Koninkrijk Henry VIII (1491 – 1547).

Naaste verwanten

Dit betekent dat Hilary Duff ‘nicht in de achttiende graad’ is van Queen Elizabeth en daarmee Brooke Shields en siblings Maggie en Jake Gyllenhaal (negentiende graad) van de ’troon’ stoot. En als je dacht dat het daarbij bleef, zijn er nóg een paar A-listers die bestempeld kunnen worden als ‘naaste verwanten’ van King Charles. Zo staan ook Paris Hilton, Beyoncé, Brad Pitt, Ellen DeGeneres en Alec Baldwin op de lijst.

“Eigenlijk zijn dit allemaal mensen die de koningin zou moeten vragen voor een volgende familiereünie”, liet genealoog Josh Taylor – die de gegevens van het onderzoek analyseerde – destijds weten. “Ze zijn allemaal familie van haar, ook al is het verre familie. Het leek ons leuk om te kijken wie eigenlijk het nauwste verwantschap had met de koningin.”

Misschien dat Charles er ook wel voor te porren is. Gaan we de Hollywoodsterren dan toch een keer zien op een familiereünie? Never say never!

Bron: CBS News | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws