Vernieuwt prins Daniel de royal mannenmode?

Overhemd, stropdas, pak – is het verleden tijd voor Daniel?

Terwijl we het urenlang kunnen hebben over de nieuwe outfits van koninginnen, prinsessen en hertoginnen (de trouwe lezers weten er alles van), blijft het vaak stil als het op royal mannenmode aankomt. Want eerlijk is eerlijk, veel verder dan een pak, overhemd, stropdas en zo nu en dan een avondkostuum of militair uniform komen we meestal niet. Al lijkt prins Daniel van Zweden daar nu eindelijk verandering in te brengen.

Anders aanpakken

De laatste tijd spotten we de echtgenoot van kroonprinses Victoria met een warme variant van het standaard prinselijke pak. En geef Daniel eens ongelijk, met de Zweedse najaarstemperaturen. In plaats van een overhemd draagt hij een coltrui, en in plaats van een ‘gewone’ colbert gaat hij voor een double-breasted exemplaar. En dan gaat hij ook nog eens voor nougat in plaats van standaard marineblauw.

Kroonprinses Victoria en prins Daniel bij het politie-instituut in Stockholm. Beeld: BrunoPress

Onder de Zweedse royaltywatchers rijst de vraag meteen of prins Daniel misschien een nieuwe stylist in de arm heeft genomen. Deze week verscheen hij nogmaals in de coltrui-combi, ditmaal met een grijze krijtstreep. Of zouden de op elkaar afgestemde Daniel en Victoria samen aan het stylen zijn geslagen?

Eerder dit jaar werd in ieder geval al duidelijk dat prins Daniel zijn zoontje, prins Oscar, ook al aan het zandkleurige pak krijgt. Met twee rijen knopen, helemaal Daniels ding.

Beeld: BrunoPress

Is het een blijvertje?

Hoewel de meningen in de modewereld nogal verdeeld zijn over ‘mannen met een coltrui’, laat prins Daniel in ieder geval zien dat je heel veel kanten op kunt met een pak. Een andere pasvorm, een andere kleur, een andere ‘onderlaag’ (een overhemd, een trui, of een overhemd én een trui, bij de prins kan het allemaal) – er valt meer te variëren dan veel Koninklijke Hoogheden lijken te beseffen. Is dit dan toch het begin van een nieuwe royal mannenmode? We houden onze ogen op Zweden gericht.

Bron: New My Royals | Beeld: BrunoPress, SPA Swedish Press Agency

 

Laatste nieuws