Camilla’s eerbetoon aan de Queen tijdens eerste toespraak als koningin-gemalin

'Ik kan niet beginnen zonder een hulde te brengen aan mijn lieve schoonmoeder.'

Camilla heeft in haar eerste toespraak als Queen Consort stilgestaan bij het overlijden van haar schoonmoeder, wijlen Queen Elizabeth II, twee maanden geleden. Zo sprak ze over het gemis van haar schoonmoeder en de liefde die The Queen had voor het Gemenebest.

Hulde

Queen Consort Camilla heette afgelopen donderdag een aantal jonge schrijvers welkom die hadden deelgenomen aan de Commonwealth Essay Competition van de koningin. “Ik kan niet beginnen zonder een hulde te brengen aan mijn lieve schoonmoeder, wijlen Hare Majesteit, die vandaag veel in onze gedachten is en die door ons allen zo enorm wordt gemist”, begon Camilla.

“Gedurende haar opmerkelijke regeerperiode bleef haar visie om het leven en de vooruitzichten van alle burgers van het Gemenebest te verbeteren, haar nauw aan het hart liggen.”

Troost

De vrouw van koning Charles ging verder: “De afgelopen maanden hebben mijn man en ik enorm veel troost gehaald uit de condoleanceberichten die we uit alle hoeken van de wereld hebben gekregen, en nog steeds ontvangen.”

De koningin-gemalin laat weten dat deze berichten hen eraan herinneren dat zoiets kleins als een geschreven woord een uniek vermogen heeft om mensen te verbinden, te genezen, rust te bieden en hoop te bieden, zelfs in een periode van rouw.

19 september

De liefdevolle woorden van Camilla kwamen bijna twee maanden nadat haar schoonmoeder op 19 september tijdens een staatsbegrafenis naar haar laatste rustplaats werd gebracht. Na de toespraak nam de koningin-gemalin de tijd om samen met de schrijvers op de foto te gaan en een klein praatje te maken.

Bron: NU, Blauw Bloed | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws