Oei: dit gebeurt er met je huid als je met make-up slaapt

Drie huidexperts vertellen je waarom je dit beter niet kunt doen.

Lees ook

We halen iedere avond braaf onze make-up af en verzorgen onze huid met de juiste producten. Toch kan het weleens gebeuren dat je daar helemaal geen zin in hebt. Hoe schadelijk is slapen met make-up op voor je huid?

Doffe en verstopte huid

We kunnen het kort houden, het is niet geweldig voor je huid om je make-up ’s nachts te laten zitten. Ross Perry, medisch directeur van Cosmedics skin clinics, legt uit dat je hiermee niet alleen je poriën verstopt, je laat ook het vuil en de bacteriën van de dag zitten en doordringen in de huid. “Deze combinatie leidt niet alleen tot puistjes, maar ook tot een doffe en verstopte huid“, stelt Perry. Ai!

Onzuivere huid

Wanneer je vaker last hebt van onzuiverheden of puistjes, is het helemaal geen verstandig idee om met make-up op te slapen. Het kan er namelijk voor zorgen dat je huid stopt met ademen, poriën geblokkeerd raken en daardoor puistjes ontstaan. “Daarnaast kan het ook een verhoogde talgproductie stimuleren, wat de vette huid verergert”, legt dermatoloog dr. Derrick Phillips uit.

Prioriteit nummer één

Dr Phillips benadrukt daarom om je huid altijd te reinigen, ook als je na een drukke dag of een feestje eindelijk in je bed ploft. Hoe verleidelijk het ook is om te blijven liggen, je huid zal er blij mee zijn als je nog even de moeite neemt om hem te verzorgen. “Ik zou prioriteit geven aan een goede cleanser om de huid te reinigen, een serum en een vochtinbrengende crème om de gezondheid van de huid optimaal te houden.”

De dag erna

Ben je toch blijven liggen en met make-up op gaan slapen? Dan raden de experts aan om een dubbele reiniging te doen om je make-up, vuil en verontreinigende stoffen te verwijderen en de poriën te openen. “Het kan ook de moeite waard zijn om een exfoliator aan de mix toe te voegen”, zegt Perry.

Bron: Stylist.co | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook