Even proeven: Buckingham Palace geeft kijkje in paleiskeuken

Een uniek kijkje over de schouders van de koninklijke chefs.

Lees ook

Eten als een royal, daar kunnen we ons iets bij voorstellen. Met gouden bestek, perfect gedekte tafels en een keuken vol personeel die de lekkerste dingen maken. Maar hoe gaat het er echt aan toe in de keuken van Buckingham Palace? Laten we daar nou toevallig beelden van hebben. 

Staatsbezoek

Schilderijen worden afgestoft, de koninklijke traptreden krijgen nog een laatste schoonmaakbeurt en iedereen staat op zijn plaats. De royal family heeft deze week een staatsbezoek van de president van Zuid-Afrika op de planning staan, en daarvoor wordt alles uit de kast getrokken. Zo ook in de koninklijke keuken van Buckingham Palace, laat de royal family op Instagram zien.

Want een staatsbezoek, daarbij willen we natuurlijk graag een fly on the wall zijn. In het paleis wordt dat lastig, maar in de keuken kunnen we nu wel meekijken. Op Instagram zien we namelijk hoe de voorbereidingen eraan toe gaan. “Wat wordt er klaargemaakt voor het staatsbezoek van de president van Zuid-Afrika?”, valt er te lezen bij een filmpje dat Charles en Camilla op Instagram delen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Eetbare bloemen

“De koks van Buckingham Palace zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het staatsbanket morgenavond.” Op het filmpje zien we indrukwekkende bloemen, die niet zomaar op het menu staan. “De nationale bloem van Zuid-Afrika, Protea, wordt nagemaakt van suiker en beschilderd met eetbare kleurstoffen, en zal met petitfours en koffie worden geserveerd.”

‘Tegenvaller’

De royal family is deze week sowieso druk bezig met social media. Zo zagen we eerst al een hilarische compilatie van de Paddington-knuffels in het paleis. Dit is ook hun volgers niet ontgaan, en reageert er iemand met: “Koning Charles (en zijn team) zijn de winnaars Instagram nu. We zien het graag! Laat ons nog meer zien!” Al is niet iedereen te spreken over dit kijkje in de paleiskeuken.

“Ik denk dat dit niet gepast is dat we dit te zien krijgen,” zegt een teleurgestelde volger. “Ik stelde me de paleiskeukens voor vol goud en zilver en met chefs die op hygiënische wijze eten bereiden…maar hun keuken is nog viezer dan de mijne.”

Bron: Instagram @theroyalfamily | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook