Staatsbanketlooks: een tiara van de Queen en een jurk à la Amalia

We krijgen niet zomaar een set sieraden te zien.

Een doordeweekse dinsdag werd een avond vol royal glamour in Buckingham Palace. Gisteren organiseerden King Charles & Queen Consort Camilla hun eerste staatsbanket in hun nieuwe rol, maar ze zorgden ervoor dat wijlen Queen Elizabeth nooit echt ver weg voelde. Want gelukkig heeft H.M. een paar kilo saffieren nagelaten…

En hé, zien we gravin Sophie daar in de jurk van Amalia?

Koningsblauw voor Queen Consort Camilla

Bij het staatsbanket voor de president van Zuid-Afrika stak Queen Consort Camilla zich in het koningsblauw. Precies de goede kleur om een set saffieren bij te dragen. Very chic, maar ook een mooi eerbetoon aan haar wijlen schoonmoeder.

Beeld: BrunoPress

De saffieren ketting en oorbellen kreeg Queen Elizabeth als huwelijkscadeau van haar vader, King George VI, in 1947, en waren haar erg dierbaar. In 1963 liet ze een tiara en een armband in dezelfde stijl maken om het volledige pakket aan saffieren en diamanten te kunnen dragen. Nu verschijnt koningin-gemalin Camilla voor het eerst met de vier juwelen. Dit is trouwens ook de allerlaatste tiara die Queen Elizabeth heeft gedragen, voor haar Canadese staatsieportret in 2020.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chris Jackson (@chrisjacksongetty)

Moderne look voor gravin Sophie

We schreven al uitgebreid over de staatsbanketlook van prinses Catherine, maar er was nóg een tiaradraagster aanwezig bij het staatsbanket. Sophie, de gravin van Wessex en de echtgenote van prins Edward, schitterde in een moderne look. Voor haar geen erfstukken van haar schoonmoeder, maar haar eigen moderne tiara.

Beeld: BrunoPress

De Wessex Aquamarine Necklace tiara is van Sophie zelf. Ze debuteerde het moderne juweel in 2005 bij de festiviteiten rondom de troonsbestijging van prins Albert van Monaco. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, is het diadeem ook als ketting te dragen. 2-in-1! Haar jurk doet ons denken aan de smaragdgroene bruidsmeisjesjurk die prinses Amalia op Prinsjesdag droeg. Maar of dit ook een koopje van de Asos is? We just don’t know.

Liever nog zouden we weten waar gravin Sophie haar glitterpumps vandaan haalde, want met de feestdagen voor de deur zien wij zo’n hakje onder onze party dress ook wel zitten. Als we niet met een fonkelende tiara kunnen komen aanzetten, dan moeten we het van onze andere accessoires hebben!

Bron: Town & Country, The Court Jeweller, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws