Dit was de verrassende droombaan van prinses Diana

Prinses Charlotte zou het goedkeuren.

Lees ook

Prinses Diana had níet als bijna ieder meisje de droom om prinses te worden, al paste deze functie haar als een royal handschoen. Eigenlijk had ze een hele andere droombaan voor ogen en deed ze er zelfs een opleiding voor, onthult haar voormalige lerares. 

Pas de deux

De jonge Diana wist het op jonge leeftijd al: ze wilde balletdanseres worden. In haar jeugd volgde ze vele balletlessen en ze hoopte van het dansen haar beroep te maken. Helaas werd ze te lang om door te gaan op het professionele pad, maar de passie bleef.

De koninklijke familie steunde haar bij deze passie. Begin jaren tachtig werd balletlerares Anne Allan ingehuurd voor de prinses. In de documentaire Diana: In Her Own Words herinnert Anne ze zich deze tijd nog goed. “Toen ik [Diana] voor het eerst ontmoette, kon je zien dat er een enorme verlegenheid was. Maar na verloop van tijd, terwijl we met onze danslessen bezig waren, realiseerden we ons hoeveel dans voor haar betekende.”

Volgens Allan genoot Diana enorm van het dansen, en hielp het haar om beter in haar vel te zitten. “Ze hield van de vrijheid om te kunnen bewegen en dansen. Ze vond het geweldig.”

Kleine ballerina

De spitzen zijn overigens nog steeds te vinden in het paleis, want Diana’s kleindochter prinses Charlotte schijnt ook groot fan te zijn van ballet. Dit onthulde prinses Kate in 2017, toen ze zei dat haar dochter ‘absoluut van ballet houdt’.

Ook prins William moet soms dekking zoeken als de jonge prinses een pas de bourrée door het huis doet. “Charlotte rent door de keuken in haar jurken en balletspullen en alles,” vertelde hij eerder. Gelukkig krijgt Charlotte ook lessen op haar school Lambrook. Hebben we een royal Anna Pavlova in de dop?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook