Gaan we dit historische moment in The Crown zien?

De Queen had bijzondere herinneringen aan deze dag.

Lees ook

Seizoen 5 van The Crown staat nog maar net op Netflix, maar fans maken zich nu al klaar voor seizoen zes. Vooral omdat dit seizoen naar verluidt een reeks flashbacks zal bevatten van een jonge koningin Elizabeth om haar leven te vieren. Wij zijn vooral benieuwd of dít historische moment voorbijkomt. 

Seizoen zes

The Crown is hartstikke populair en dan wordt filmen zonder pottenkijkers toch net wat lastiger. Onlangs zagen mensen dat er opnames voor de Netflixserie werden gemaakt met daarin een jonge ‘Elizabeth’ en ‘Margaret.’ Het zou misschien gaan om het moment aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen de twee prinsessen zich anoniem besloten aan te sluiten bij de feestende mensenmassa.

Hoewel er geen echt beeldmateriaal bestaat van het incognito-uitje van de prinsessen in 1945, vullen de makers van The Crown zelf de geschiedenis weer in. Voor de flashback werden actrices Viola Prettejohn (19) en Beau Gadsdon (14) gecast als een jonge Elizabeth en Margaret.

Chaotische menigte

De prinsessen zouden toestemming hebben gekregen van hun vader George VI om Buckingham Palace te verlaten en zich bij het feest aan te sluiten. Elizabeth, die van 1944 tot 1945 in de Auxiliary Territorial Service diende en 19 was toen de oorlog eindigde, vertelde eens hoe ‘bang ze was om herkend te worden’ in de menigte.

Ze trok haar uniformpet over haar ogen. Een officier vertelde haar toen dat hij weigerde om gezien te worden in het gezelschap van een andere officier die ongepast gekleed was. “Dus ik moest mijn pet normaal dragen”, vertelde de Queen na in 1985, de 40e verjaardag van VE-dag.

Zoete herinneringen

Toch had ze nog veel warme herinneringen aan die bijzondere dag, en ze herinnerde zich de uitbundige viering nog goed. “We juichten de koning en koningin toe en liepen toen kilometers door de straat. Ik herinner me rijen onbekende mensen die arm aan arm door Whitehall liepen, we werden allemaal meegesleurd op een vloedgolf van geluk en opluchting.”

Bron: Dailymail.co, Express.co | Beeld: BrunoPress, Twitter

Laatste nieuws

Zie ook