Dit zijn de codenamen van Kate en Meghan

Iedereen die maar een beetje bekend is, gebruikt wel eens een andere naam om onder radar te blijven. Zo ook de Sussexjes en de Walesjes.

Vooral toen de fab four nog allemaal in/rondom Kensington Palace woonden, had het personeel talloze codenamen voor prins William, prinses Kate, prins Harry en hertogin Meghan. Beveiligers en andere medewerkers gebruikten verschillende namen om te voorkomen dat locaties of boodschappen in verkeerde handen kwamen.

Beeld: BrunoPress

Zo waren Harry en Meghan voor hun personeel ‘David Stevens’ en ‘Davina Scott’, een knipoog naar hun titel ‘Duke and Duchess of Sussex’. Voor de initialen wordt steeds iets nieuws verzonnen. Zo is Harry ook al eens Dominic Stewart geweest en gaat het over Meghan als de woorden Danielle Steel vallen. Verboden in het D-genre is Diana, in verband met de legendarische prinses die bij die naam hoort.

4th of july
Beeld: BrunoPress

Voor prins William en hertogin Kate geldt hetzelfde, zij gingen bij het maken van privéafspraken door het leven als Danny Collins en Daphne Clark, of andere variaties op DC, naar hun eerdere titel ‘Duke en Duchess of Cambridge’. Onder dit soort varianten staan ze ook in de telefoons van hun staf, om bij een hack of verlies de kans kleiner te maken dat hun gegevens in verkeerde handen vallen. Grote kans dat er nu allerlei variaties op Prince and Princess of Wales worden gemaakt.

William en Kate
Beeld: BrunoPress

De staf heeft trouwens schaamteloos plezier als het gaat om de afkortingen: zo werd de hertog van Sussex onmiddellijk omgedoopt tot Dick Sadwedge (sneure klootzak) als hij humeurig was en is Meghan al eens Dorothy Sage (Doortje Salie) geweest na een al te uitgebreide uiteenzetting over koken en kruiden. Oh dear. 

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws