Zo bemachtig je dus die goedkope treinkaartjes naar Parijs!

Het hoeft helemaal niet duur te zijn om een ticket naar de stad van de liefde te boeken, maar je moet wél deze trucjes kennen.

Lees ook

Een reisje naar Parijs? Daarop zeggen we altijd volmondig oui! Met de Thalys sta je binnen mum van tijd in het centrum van de stad van het licht, maar de prijzen van de treindienst kunnen aardig oplopen. Terwijl de reis ook voor een prikkie kan. Zó kun jij wel zo’n felbegeerd kaartje voor slechts €35 bemachtigen.

Paris here we come

Of je nu met een vriend(in), familielid of je geliefde gaat: een tripje naar Parijs is altijd een goed idee. Ten eerste omdat er geen sprake is van een ellenlange reistijd. Pak in Rotterdam of vanaf Schiphol de Thalys en 2,5 uur later sta je al in het centrum van de city of love.

En zo’n enkeltje Parijs hoeft geen bakken met geld te kosten. Die tickets kun je al boeken vanaf €35 euro per persoon. Daar zitten natuurlijk wel een paar voorwaarden aan, die we voor je op een rij hebben gezet.

Op een specifiek moment boeken

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met het moment waarop je boekt. Als je zo lang mogelijk voor je reis boekt, heb je de meeste kans op lage(re) prijzen. Daarnaast liggen de prijzen vaak een stuk lager als je in de avond reist (en niet op vrijdag, want dan vertrekken veel mensen). Wil je een weekendje Parijs boeken, ga dan van zaterdagavond tot maandagmiddag in plaats van vrijdagavond tot zondagmiddag.

Op aanbiedingen letten

Een andere tip is om je reis altijd online te boeken, zodat je eventuele boekingskosten kunt vermijden. Heb je een NS-abonnement? Kijk dan ook altijd of je daar gebruik van kunt maken, want dat kan behoorlijk wat schelen. Tot slot: controleer altijd ruim van tevoren of NS International aanbiedingen heeft rond de tijd dat je naar Parijs wilt.

Surf je nu meteen naar de website van de Thalys en zie je nergens kaartjes voor €35? Dat komt omdat de treindienst de kosten van een retourtje weergeeft. Oftewel €35 euro heen en dan nog eens €35 voor de terugreis. On y va!

Bron: Grazia, Thalys | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook