Waar is de ex-man van Meghan Markle nu?

'Hij kan zijn woede amper inhouden als haar naam valt.'

Miljoenen mensen keken mee toen Meghan Markle in het huwelijksbootje stapte met haar ware prins op het witte paard. Maar de spectaculaire royal wedding was niet de eerste keer dat de Amerikaanse actrice eeuwige trouw beloofde. Zo’n achttien maanden lang was ze namelijk getrouwd met de filmproducent Trevor Engelson. Hoe het met Meghan verder ging weten we allemaal, maar wat is er eigenlijk met hém gebeurd?

Meghan & Trevor

Meghan en haar eerste echtgenoot zouden elkaar in een bar hebben leren kennen toen Meghan nog aan het begin van haar acteercarrière stond. Ze waren al verloofd toen ze haar rol in ‘Suits kreeg en trouwden toen ze net een beetje bekend begon te worden, in september 2011. Een bruidsmeisje omscheef de bruiloft van Meghan en Trevor als ‘ontroerend’, het stel had hun eigen huwelijksgeloften geschreven.

Het duurde na het jawoord echter niet lang voor de eerste barstjes in de relatie verschenen. Meghan kreeg door haar bekendheid steeds meer kansen en leek steeds minder geïnteresseerd in een toekomst van rolletje-huisje-boompje-beestje. Het feit dat zij het grootste deel van de tijd in Toronto was voor de opnamen van ‘Suits’ en Trevor in L.A. woonde hielp niet, dat zijn carrière achter bleef bij die van haar evenmin. Een fietsvakantie in Vietnam, waarbij ze een voedselvergiftiging opliep, was voor haar de druppel.

Achttien maanden getrouwd

Na een huwelijk van zo’n achttien maanden, werd er een scheiding aangevraagd. Een besluit dat volgens Meghans biograaf Andrew Morton van één kant kwam. Voor Trevor kwam de door Meghan aangevraagde scheiding naar verluidt volledig uit de lucht vallen. Morton omschrijft het alsof Engelson ‘die zijn vrouw op handen droeg, zich steeds meer een blok aan Markles been voelde.’ De relatie eindigde zo abrupt dat ze haar verlovingsring en trouwring aangetekend per post terugstuurde. Bij Trevor hoeft dan ook niemand aan te kloppen voor een aardig woordje over zijn ex: ‘Hij kan zijn woede amper inhouden als haar naam valt.’

Happy family

Net als hertogin Meghan zelf, heeft de vijf jaar oudere Trevor inmiddels een gelukkig gezinsleven opgebouwd. In 2019 trouwde de filmproducent met diëtiste/steenrijke erfgename Tracey Kurland. In 2020 kregen ze samen dochter Ford Grace en in 2021 verwelkomde het koppel dochter Sienna Lee. “Ik weet niet wat ik goed heb gedaan, maar ik ben de gelukkigste vent die ik ken”, schreef Trevor bij de aankondiging van het babynieuws. Hier zien we de ex van Meghan met zijn huidige vrouw, Tracey:

Trevor Engelson en Tracey Kurland, 2019. Beeld: BrunoPress

In tegenstelling tot zijn ex-vrouw, is Trevor nog altijd werkzaam in de filmwereld. Hij werkt als producent aan verschillende televisieseries, documentaires en zo nu en dan een bioscoopfilm.

Dochters

De jongste dochter van Trevor, de kleine Sienna, scheelt maar een paar maanden met Meghans dochtertje Lili. Hoewel beide meisjes zullen opgroeien tussen de rich & famous in Californië, is de kans klein dat ze ooit klasgenootjes worden. De Engelsons wonen in Los Angeles, terwijl prins Harry en Meghan zo’n 160 kilometer verderop in Montecito wonen. De exen schijnen ook geen contact meer te hebben.

Bron: Andrew Morton, Express, HLN, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws